Az FC Bayern az Adidast is bevenné az alakuló részvénytársaságba

Vágólapra másolva!
A szerdán a Bajnokok Ligájának döntőjébe jutott Bayern München követi a konkurens klubbok példáját és részvénytársasággá alakul. A vállalatból a sportszergyártó Adidas-Salamon tíz százalékos részt szeretne megszerezni. A részesedés értéke becslések szerint 150 millió német márkára rúg.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint a Bayern München nem jár többé külön utakon, hanem a konkurenciához hasonlóan részvénytársasággá alakul. Fritz Scherer, a bajor futballklub alelnöke egy esetleges tőzsdei bevezetést firtató kérdésre elmondta: a társaságnak száz százalékos tulajdonosa marad az FC Bayern, esetleg elképzelhető, hogy stratégiai partnernek engednék át az rt. egy részét. Az Adidas régóta partnere a klubbnak, így nem kizárt, hogy a sportszergyártó lesz a partner - közölte Scherer, a részesedés mértékéről és annak áráról azonban egyelőre nem tárgyalt a két fél - állította.

A népszerű német bulvárlap, a Bild korábban beszámolt a csapat részvénytársasággá alakulásáról. A lap akkor azt állította, hogy az Adidas tíz százalékos részének az ára 150 millió márka.

A Handelsblatt értesüléseit a sportszergyártó nem kívánta kommentálni, annyit azonban elmondtak: a cég igen szoros kapcsolatokat ápol Európa egyik legnépszerűbb csapatával.

A Nike tavaly 438 millió dollárt fizetett a Manchester United csapatának. A 13 évre szóló szerződés nem biztosít tulajdonosi jogokat a Nike-nak, csupán szponzorként jelenik meg több más cég mellett.

A Borussia Dortmund tavaly vitte tőzsdére csapatát, azóta számos találgatás látott napvilágot a többi népszerű csapat tőzsdére-meneteléről.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Bayern München