Közel felére csökkent a Kodak első negyedévi profitja

Vágólapra másolva!
A Kodak Co. az első negyedévben a várakozásokkal egybeeső 150 millió dolláros tiszta nyereséget könyvelhetett el, csaknem a felét a tavalyi év hasonló időszakában elért profitnak. Az amerikai gazdasági növekedés lassulása miatt a vállalat 4,5 százalékos, 3-3,5 ezer főt érintő létszámleépítést tervez.
Vágólapra másolva!

A fényképezőgép- és filmgyártó Eastman Kodak Co. kedden több mint 48 százalékos profitcsökkenést jelentett az első negyedévről.

A cég indoklásában a gazdasági növekedés lassulására hivatkozott és 78 ezres alkalmazotti állományból 3000-3500 fő elbocsátását tervezi, ami 4,5 százalékos létszámleépítésnek felel meg.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint a társaság 150 millió dolláros - részvényenként 52 dollárcentes - tiszta nyereséget ért el az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 289 millió dolláros - részvényenként 95 centes - nettó profittal.

Elemzők korábban 49-56 cent közötti részvényenkénti nyereséget vártak, az átlagos 52 centes várakozás megfelel a tényleges adatnak. A Kodak első negyedévi bevételei 4 százalékkal csökkentek, és 2,98 milliárd dollárt tettek ki az egy évvel korábbi 3,1 milliárd dollár után.

(MTI)

Ajánlat:

Kodak