Kevés nyugdíjkassza tette közzé befektetési politikáját

Vágólapra másolva!
Eddig kevés nyugdíjkassza adott számot befektetési politikájáról és vagyonkezelési elveiről a pénzügyi felügyeletnek (PSZÁF), bár az erre kiszabott határidő szombatig lejár - írja a Világgazdaság. A felügyelet hamarosan ajánlást ad ki a jogszabályok értelmezéséről, ez azonban a hó végéig már nem jelenhet meg.
Vágólapra másolva!

A pénztárszférában problémát okoz a rendeletek értelmezése - erősítette meg a lap kérdésére Erdős Mihály, a PSZÁF kiemelt felügyeleti tanácsadója. Az állampolgárok számára legfontosabb előírás, hogy ezentúl az éves beszámolókban minden pénztártaggal tudatni kell az adott kassza befektetési politikájának tartalmi kivonatát. Sőt, belépés előtt az új tagokkal is közölni kell azt.

A lap az üggyel kapcsolatban megszólaltat több pénztárt is. Akadt, amelyiknél elmondták: a magyar részvénypiac behatárolt lehetőségei miatt a pénztár az idén úgy módosítja stratégiáját, hogy nagyobb szerepet szán a nemzetközi részvényeknek, kötvényeknek, a külföldi papírokat tartalmazó befektetési jegyeknek és az ingatlan-beruházásoknak.

(MTI)

Ajánlat:

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete