Jó évet várnak a lakástakarék-pénztárak

Vágólapra másolva!
A lakástakarék-pénztárak az idén is dinamikus fejlődésre számítanak, mert várhatóan mégsem csökken a megtakarításokhoz nyújtott állami támogatás mértéke. Az év eddig eltelt időszakának adatai alapján a pénztárak túlteljesítették éves tervük időarányos részét.
Vágólapra másolva!

Kovács Kálmán, az OTP Lakástakarék-pénztár Rt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a tavalyi 80 ezer szerződés után idén 70 ezer új szerződés megkötését tervezik, aminek időarányos tervét már túlteljesítették, mivel eddig 20 ezer szerződést kötöttek. Kovács Kálmán hozzátette: 9,1 milliárd forintos szerződéses összegre és a tavalyit mintegy 30 százalékkal meghaladó nyereségre számítanak az idén. A lakástakarék-pénztár 2001-re 1,029 milliárd forintos adózás előtti nyereséget vár a tavalyi 702 millió forintos adózás előtti profit után.

A Lakáskassza Rt. ügyvezető igazgatója is teljesíthetőnek tartotta a pénztár korábbi terveit. Nagy József elmondta: eddig 14 ezer szerződést kötött a társaság, ami 7-8 milliárd forintos szerződéses összegnek felel meg. A tervek szerint az idén összesen 38 milliárd forintnyi szerződéses összegre számítanak a tavalyi 26,2 milliárd forint után. Tavaly a cég 42 300 ügyféllel kötött előtakarékossági szerződést, és adózás előtti nyeresége 237 millió forint volt.

(MTI)

Ajánlat:

Lakástakarék-pénztárak
(az Üzleti Negyed rovata)