Eddig 500 pályázat érkezett a Széchenyi-tervre

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Miniszérium tájékoztatása szerint a beérkezett pályázatora igényelt támogatások összege mintegy 3-4 milliárd tett ki, és a pályázatok többsége a lakossági energiatakarékossági programhoz kötődik. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Széchenyi-terv pályázatait két hónap alatt 400 ezren nézték meg az interneten. A legnépszerűbb a vállalkozáserősítő, illetve a turizmusfejlesztési program volt.
Vágólapra másolva!

A Széchenyi-terv pályázatai iránti érdeklődés várakozáson felüli - jelentette ki Kiss Tóth Péter, a Gazdasági Minisztérium pályázati információs központjának vezetője egy keddi sajtótájékoztatón.

A GM által meghirdetett Széchenyi-terv pályázatokra eddig 500 pályázat érkezett, az igényelt támogatás összege pedig mintegy 3-4 milliárd forint. A beadott pályázatok döntő többsége a lakossági energiatakarékossági programhoz kötődik - mondta Kiss Tóth Péter.

A tájékoztatón elhangzott, hogy két hónap alatt 400 ezren nézték meg az interneten a Széchenyi-terv pályázatait, és több tízezren érdeklődtek a kijelölt információs helyeken.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy legtöbben a vállalkozáserősítő program iránt érdeklődnek, ezt követően a turizmusfejlesztési és az energetikai program a legnépszerűbb.

Kiss Tóth Péter elmondta, hogy folyamatosan alakulnak az értékelő bizottságok, az országos pályázatok elbírálására húsz, a regionális pályázatok értékelésére tíz bizottság jön létre. Várhatóan március végén tartják az első bizottsági üléseket.

Cséfalvay Zoltán, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára bejelentette, hogy Kincskereső néven internetes játék indult kedden és április 13-áig várják az ajánlatokat azokra a termékekre, amelyek hungarikumként szóba jöhetnek.

A kiválasztott termékek piaci bemutatását az ITD Hungary segíti. Skultéti Vilmos, az ITDH vezérigazgatója elmondta, hogy a hungarikumok regisztrációját követően cégük a marketing tevékenységben fog segíteni. A tervek szerint a marketing költségek 33 százalékát, maximum ötmillió forintot a Gazdasági Minisztérium áll.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Az Üzleti Negyed Pályázatok rovata