<P>Szombattól módosultak a MATÁV összekapcsolási díjai</P>

Vágólapra másolva!
Módosultak a MATÁV lényegesebb összekapcsolási díjai, miután a koncessziós távközlési szolgáltatásokra vonatkozó minisztériumi rendelet pénteken hatályba lépett. A rendelet arra alapul, hogy a társszolgáltatók közreműködésével megvalósuló kezdeményezett hívások felépüléséért a társszolgáltatókat a hívás díjából rész illeti meg költségeik fedezésére.
Vágólapra másolva!

Az 2001-es új összekapcsolási díjrendelet szerint a MATÁV, mint a távolsági hívások koncessziós szolgáltatója, 7,00 forint összekapcsolási díjat fizet percenként a helyi szolgáltatóknak a belföldi távolsági hívások végződtetéséért csúcsidőben, míg 3,60 forintot a csúcsidőn kívüli időszakban.

A belföldi távolsági hívások indításáért a MATÁV 15,95 forint összekapcsolási díjat fizet percenként a helyi szolgáltatóknak csúcsidőben, míg a kedvezményes és az éjszakai díj 6,77 forint lesz.

Az idén a helyi szolgáltatók - beleértve a MATÁV-ot - 13,00 forint percenkénti díjat kapnak a mobil hálózatban végződtetett hívások indításáért, valamint 4,80 forint percenkénti díjat a mobil hálózatban indított hívások végződtetéséért.

Országos koncessziós szolgáltatóként a MATÁV percenként 1,85 forint távolsági mobil összekapcsolási díjat kap a mobil szolgáltatók hálózatában indított vagy végződtetett belföldi hívások továbbításáért.

A helyi szolgáltatók által indított nemzetközi hívásokért a MATÁV mint a nemzetközi koncesszió tulajdonosa, percenként 36,00 forint díjat fizet a helyi szolgáltatók számára, a nemzetközi hívások végződtetéséért 22,00 forint díjat kapnak percenként.

A mobil szolgáltatók által indított nemzetközi hívásokért a MATÁV mint nemzetközi koncessziós szolgáltató percenként 16,63 forint, míg a végződtetett hívásokért 36,00 forint díjat fizet a mobil szolgáltatóknak.

A MATÁV tavaly márciusban közétett összekapcsolási díjaival összehasonlítva a most életbe lépett díjak a legtöbb esetben alacsonyabbak a 2000. évi díjaknál.

(A MATÁV Rt. az [origo]-t és az Üzleti Negyed-et kiadó MATÁVnet Rt. tulajdonosa - a szerk.)

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

MATÁV Rt.