<P>Az ITDH irodahálózatot hoz létre a régióban</P>

Vágólapra másolva!
A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) 10-11 részlegből álló irodahálózatot hoz létre a szomszédos országokban - közölte Skultéti Vilmos vezérigazgató pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatása szerint Szlovákiában Kassán és Losoncon, vagy Rimaszombaton, Romániában Temesváron, Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredán és Sepsiszentgyörgyön, Jugoszláviában pedig Újvidéken és Szabadkán alakít ki irodát az ITDH.

A képviselők az adott ország állampolgárai lesznek, többségük kiválasztása már meg is történt. Az irodák feladatai között szerepel olyan kereskedelemfejlesztési programok megvalósítása, amelyek alkalmat teremtenek a magyar és külföldi partnerek közvetlen megbeszéléseire, emellett információkat adnak a magyar vállalkozások számára a környező országok privatizációs és befektetési projektjeiről, valamint a konkrét exportlehetőségekről. Az irodák mindehhez megfelelő adatbázist és kapcsolatrendszert alakítanak ki.

A vezérigazgató elmondása szerint egy-egy iroda fenntartása évi 5 millió forintba fog kerülni. Skultéti Vilmos beszámolt arról, hogy a magyar vállalkozások körében nagy igény mutatkozott egy ilyen intézményrendszer létrehozására, a magyar tőkebefektetések célpontjai ugyanis ma még elsősorban a szomszédos országok. Közölte azt is, hogy a tervek szerint a későbbiekben Ukrajnában és Horvátországban is létrehoznak irodákat.

(MTI)

Korábban:

Járai szerint Magyarország tőkeexportőrré válik
(2001. március 6.)

Hangsúlyváltás az ITDH-nál
(2001. január 5.)

Ajánlat:

ITDH