Vágólapra másolva!
A prágai Közvéleménykutató Központ Magyarországon, Csehországban, Oroszországban és Lengyelországban készített felmérése szerint a csehek elégedettebbek jelenlegi életszínvonalukkal, mint a másik három ország polgárai, ugyanakkor a magyarok és az oroszok optimistábbak a jövőt illetően.
Vágólapra másolva!

A csehek elégedettebbek életszínvonalukkal, mint a magyarok, a lengyelek vagy az oroszok, de ugyanakkor kevesebb optimizmussal tekintenek a jövőbe, mint a magyarok és az oroszok. Egyebek közt ez derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a prágai Közvélemény-kutató Központ (CVVM) megrendelésére januárban készítettek az említett négy országban.

Ami a jelenlegi életszínvonallal való elégedettséget illeti, a Csehországban a legnagyobb - 29 százalékos. Lengyelországban a megkérdezettek 21, Oroszországban 11, míg Magyarországon 8 százalékuk volt elégedett az életszínvonallal. Ugyanakkor az oroszok 42, a magyarok 34, a lengyelek 33 és a csehek 27 százaléka volt elégedetlen az életszínvonalával.

A jövőt illetően a legnagyobb optimizmust a magyarok és az oroszok mutatták - mindkét országban a megkérdezettek 22 százaléka bízik a szebb jövőben. Lengyelországban az optimisták aránya 16, míg Csehországban csupán 14 százalék.

(MTI)