Cáfolja lemondásának hírét az orosz jegybankelnök

Vágólapra másolva!
Az orosz jegybank elnöke cáfolta a távozásával kapcsolatos híreket, és tagadta, hogy Vlagyimir Putyin elnöknél már ott lenne aláírt lemondása, amelyről csak a dátum hiányzik. Gerascsenkó több ponton nem ért egyet az orosz gazdaságpolitikával.
Vágólapra másolva!

Viktor Gerascsenko, az orosz központi bank elnöke a Kommerszant Daily című gazdasági napilapnak nyilatkozva azt is közölte, hogy nem ragaszkodik foggal-körömmel székéhez.

Az orosz jegybank elnökének távozásáról legutóbb azért terjedtek el híresztelések, mert Gerascsenko különvéleményének adott hangot a főbb gazdasági kérdésekben. Élesen bírálta a kormányt a Párizsi Klubbal folytatott adósságtárgyalások miatt, elvetette a devizagazdálkodás liberalizálásának terveit, nem volt hajlandó a törvényhozás előtt felfedni a jegybank pénz- és hitelpolitikájának részleteit, és tiltakozott a bank függetlenségét korlátozó elnöki törvénymódosítások ellen.

A bankelnök úgy vélte, hogy Oroszország számára - különös tekintettel a küladósság törlesztési ütemére - 40-45 milliárd dollárnyi devizatartalék lenne ideális. A bank tartalékainak jelenlegi értéke 28 milliárd dollár.

(MTI)

Ajánlat: