Smart motorgyár épülhet Magyarországon

Vágólapra másolva!
A stuttgarti székhelyű DaimlerChrysler AG, a Smart miniautókat motorokkal ellátó gyár építését tervezi. A kezdeti sikertelenségeket követően az elmúlt évben már 102 ezer kisautó talált gazdára, ezért a cég nagyobb mennyiségű autó gyártását fontolgatja. Az új üzem az elképzelések szerint Kelet-Németországban vagy Magyarországon létesülne.
Vágólapra másolva!

Újabb magyarországi autóipari beruházás lehetősége merült fel Stuttgartban - írja mai számában a Világgazdaság. A Smart miniautó-családot motorokkal ellátó gyár építését tervezi a DaimlerChrysler AG, s a lehetséges helyszínek száma már kettőre szűkült. A konszern elnöksége a későbbiekben dönti el, hogy Kelet-Németországban, vagy Magyarországon létesül-e az új üzem.

A miniautó értékesítése eleinte nem volt sikeres, de tavaly már 102 ezer talált gazdára, ezért döntött úgy a konszern elnöksége, hogy a korábbiaknál nagyobb mennyiséggel rohamozza meg a nemzetközi piacot. A tervek szerint a paletta kibővül, egy, a Mitsubishivel közösen kifejlesztett "Z-car" nevű modellel, ami a japán márka hollandiai gyárában fog készülni.

Mint emlékezetes, Magyarország az utóbbi időben ismét több nyugati autóipari beruházás kapcsán merül fel mint lehetséges gyártó helyszín. Korábban felröppent a hír egy Rover-, majd egy BMW-gyár telepítéséről, de ez utóbbival kapcsolatban végül is Németország keleti régiója mellett döntött a cég.

(MTI)

Ajánlat: