<P>Háromfordulós tendert írtak ki a VNU portfóliójára</P>

Vágólapra másolva!
A VNU holland lapkiadó, mint arról korábban beszámoltunk, értékesíti közép- és kelet-európai üzleti portfólióját, beleértve magyarországi leányvállalatát, a VNU Budapest Lapkiadó Rt.-t is. Az érékesítés előreláthatólag három-hat hónapot vesz igénybe. Az eladás a teljes magyarországi tevékenységét érinti, mind a 29 kiadványát, 2 portálját és 5 weboldalát.
Vágólapra másolva!

Az értékesítés háromfordulós tender formájában történik, ami 3-6 hónapig tarthat. A versenyhivatali eljárásokat követően az érintett cégek 2001 szeptemberében kerülhetnek az új tulajdonos birtokába. A VNU eladásra szánt üzleti tevékenységeit elemző ajánlat elkészült a 10-15 potenciális vevő részére. A vevőre vonatkozóan eddig semmilyen döntés nem született, így az ezzel kapcsolatos bármilyen információk nem megalapozottak - hangsúlyozza a közlemény. Az eladás a VNU Budapest Lapkiadó Rt. üzleti tevékenységét nem befolyásolja, a társaság az eddigi terveknek megfelelően folytatja lapkiadási, lapindítási és akvizíciós tevékenységét.

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. Magyarország egyik legnagyobb lapkiadó vállalata, éves árbevétele mintegy 15 milliárd forint, és 420 munkatársat foglalkoztat. A társaság 28 kiadványával a magazinpiacon 35 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A kiadó 2 portál és 6 weboldal tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai internetes piacon is. Az anyavállalat, a holland VNU egyike a világ legjelentősebb média és információ-szolgáltató vállalatainak. Világszerte megközelítőleg 16 ezer alkalmazottja van, éves árbevétele 1999-ben meghaladta a 2,8 milliárd eurót.

(MTI)

Ajánlat:

VNU

Korábban:

A VNU megválik teljes lapcsaládjától
( 2001 február 5.)