Tavaly 13,2 százalékkal nőtt a bauMax forgalma

Vágólapra másolva!
Az osztrák barkácsáruház-lánc tavalyi forgalma - 13,2 százalékos növekedést követően - 10,4 milliárd schillinget tett ki. A 2001-es évre a cég 11,8 milliárd schillinges forgalmat tervez. Míg Ausztriában kizárólag meglévő áruházait kívánja fejleszteni, Közép-Kelet-Európában  folytatja a már megkezdett expanziót. A bauMax 2005-re a jelenlegi 115-ről 175-re szeretné növelni áruházainak számát.
Vágólapra másolva!

A bauMax Barkácsáruház-lánc forgalma tavaly az előző évihez képest 13,2 százalékkal nőtt, és 10,4 milliárd schillinget tett ki, noha Ausztriában a terveknek megfelelően 2 százalékkal csökkentette árait - jelentette be Martin Essl, az igazgató tanács elnöke csütörtökön Bécsben. A cég idén 13 százalékkal kívánja növelni forgalmát, 11,8 milliárd schillingre.

Ausztriában a bauMax idén is azt a stratégiát kívánja követni, hogy meglévő áruházait korszerűsíti és bővíti, de nem terjeszkedik. Folytatja viszont a cég az expanziót Kelet- és Dél-Európában, ahol már ma is a forgalom közel harmadát állítja elő. Tavaly Ausztriában 6 százalékkal, Közép- és Kelet-Európában 31,3 százalékkal nőtt a forgalom. Közép-Kelet-Európában idén összesen hét áruházat épít a bauMax, ebből négyet Csehországban és kettőt Szlovákiában.

2005-re a cég a jelenlegi 115-ről 175-re kívánja növelni áruházai számát. Ezeknek több mint a fele lesz a közép- és kelet-európai szomszédos országokban, ahol addigra a forgalomnak több mint 50 százalékát kívánja megtermelni a cég.

(MTI)

Ajánlat:

bauMax