Alaptőke emelés a Pick Szeged Rt.-nél

Vágólapra másolva!
A Pick Szeged Rt. igazgatósága kedden  440 ezer darab, egyenként ezer forint névértékű részvény kibocsátásával 440 millió forinttal megemelte a társaság alaptőkéjét. A részvények január 22-26. között jegyezhetők, részvényenként 6900 forintos áron. A cég január 16-i ülésén Csáki Györgyöt választották a társaság elnökének.
Vágólapra másolva!

A Pick Szeged Rt. igazgatósága január 16-án 440 millió forinttal megemelte a társaság alaptőkéjét - közölte a cég a Magyar Tőkepiac csütörtöki számában.

Az igazgatóság döntése alapján 440 ezer, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvény kibocsátásával valósították meg a tőkeemelést. Az értékpapírokat az Arago Befektetési Holding Rt. jegyezheti le január 22-26. között, részvényenként 6900 forintos áron. A társaság közleménye szerint az igazgatóság túljegyzést nem fogad el.

Lajkó József, a Pick Szeged Rt. vezérigazgatósági titkárságvezetője elmondta: az alaptőke emelése a vállalati terjeszkedést, azaz az akvizíciót szolgálja, ugyanakkor sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az értesülést, miszerint a társaság a Gyulai Húskombinátot és a Délhús Rt.-t kívánja megvásárolni.

A Pick január 16-i ülésén az igazgatóság Csáki Györgyöt választotta a társaság elnökének.

(MTI)