Vágólapra másolva!
A Népszava úgy értesült, hogy a Magyar Nemzeti Bank áprilistól hivatalba lépő elnöke Járai Zsigmond jelenlegi pénzügyminiszter lesz, alelnöknek pedig Auth Henriket, Adamecz Pétert és Barátossy Györgynét nevezik ki.
Vágólapra másolva!

A Népszava információi szerint eldőlt, kikből áll majd a Magyar Nemzeti Bank áprilistól hivatalba lépő vezetése. Az elnök várhatóan Járai Zsigmond pénzügyminiszter lesz, aki korábban a Magyar Hitel Bank, később az ABN Amro Bank vezérigazgatója, valamint a Budapesti Értéktőzsde elnöke volt.

A jegybankelnöki poszt várományosa alelnöknek egykori és jelenlegi kollégáit - Auth Henriket, a Postabank vezérigazgatóját, valamint Adamecz Pétert és Barátossy Györgynét, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkárait - javasolja majd kinevezni. Auth Henrik korábban az ABN Amro Bank vezérigazgató-helyettesként dolgozott leendő főnökével együtt. A jegybanktörvény értelmében továbbra is hivatalában marad Riecke Werner, a központi bank jelenleg egyetlen alelnöke, akit még Surányi György elnök javasolt e posztra.

(Népszava)

Ajánlat:

MNB