Élénk magyar érdeklődés a külföldi ingatlanpiacon

Vágólapra másolva!
Továbbra is élénk a magyarok külföldi ingatlanok iránti érdeklődése. A várakozások szerint az idén mind értékben, mind az ügyletek számában növekedés várható az elmúlt évhez képest - értesült a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Míg 1998-ban 52 magyar állampolgár összesen csupán 3,2 millió dollár értékű ingatlan tulajdonjogát szerezte meg külföldön, tavaly 96 ügylet jött létre összesen 14 millió dollár értékben. Az idei év első öt hónapjában pedig 48 bejelentés érkezett 2,3 millió dollár értékben. Szakértők szerint a külföldi üzletkötések többsége általában a nyár folyamán, valamint ősszel jön létre.

Mára már tisztán látszik, hogy az elmúlt két-három évben tapasztalt erős érdeklődés nem csak felbuzdulás volt. Az idei fejlődés dinamikáját lassította azonban, hogy az elmúlt hónapokban számos, magát külföldi ingatlanforgalmazónak valló, ám komolytalan cég megjelent a piacon. A komolyabb irodák általában közvetlen partnerei a külföldi építő cégnek és a kinti szabályokat jól ismerő ügyvédekkel is szerződéses kapcsolatban állnak.

(MTI)

Ajánlat:

Ingatlan
(az Üzleti Negyed rovata)