<P>A Gazdasági Minisztérium zökkenőmentesen vette át a kamarai feladatokat</P>

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Minisztérium Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala zökkenőmentesen átvette a belkereskedelmi és vendéglátóipari hatósági feladatokat a gazdasági kamaráktól. Az eljárások díja egyelőre nem változik.
Vágólapra másolva!

Gilyán György, a Gazdasági Minisztérium Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalának vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a hivatalhoz 14 tevékenység engedélyezése, nyilvántartásba vétele és az ahhoz kapcsolódó közigazgatási feladatok ellátása került át november elsejétől. A kamarák 45 000 konkrét ügyet adtak át a hivatalnak, amelyek 1,5-2 százaléka folyamatban lévő ügy. Gilyán György hozzátette, hogy minisztérium egyszerűbben, szakszerűbben és olcsóbban végzi majd a feladatokat, mint a kamarák tették.

A hivatal vezetője elmondta, hogy széles körű tájékoztatási tevékenységet végeztek a kamarák, a szakmai érdekképviseletek körében annak érdekében, hogy a vállalkozók tisztában legyenek a november 1. utáni teendőkkel. A hivatal honlapján is megtalálhatók a tudnivalók, és a szükséges nyomtatványokat letölthető formája is. A dokumentumokat aláírva postán vagy személyesen kell eljuttatni a hivatal budapesti, Margit körúti ügyfélszolgálati irodájába. Az iroda minden munkanapon működik és hosszabb nyitva tartással várja az ügyfeleket, mint a területi kamarák.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szolgáltatási díjak egyelőre nem változnak, bár a kamarák kimutatása szerint az említett szolgáltatások költségének nyolcadát fedezte a szolgáltatási díj. A későbbiekben eldöntendő kérdés, hogy az államigazgatási szolgáltatás költségét az állam finanszírozza, vagy a költséget felszámolják.

(MTI)

Ajánlat: