Vágólapra másolva!
Természetvédelmi és tulajdonjogi viták hátráltatják az M7-es autópálya továbbépítését, a végleges nyomvonal kijelölését. Az út Fonyód és Csisztapuszta között lápon haladna keresztül, a lápokat azonban a természetvédelmi törvény védelem alá helyezte, ez kizárja az útépítést. A beruházó szakaszonként próbálja engedélyeztetni az útépítést, a természetvédelmi hatóság viszont egyelőre nem járult hozzá a környezetvédelmi engedély megadásához - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az M7-es autópálya Zamárdi és a nyugati országhatár közti továbbépítésének előkészítését egy alig 11 kilométeres szakasz körüli viták hátráltatják. Az érintett részen az út lápos területen haladna keresztül, a lápokat viszont az 1996-os elfogadott természetvédelmi törvény védelem alá helyezte. A problémát először az építtetők vették észre - szakértők szerint legalábbis erre utal, hogy az egységes beruházást szakaszokra bontották, és az egyes szakaszokra külön-külön készítették el az előzetes környezeti hatástanulmányt; a környezetvédelmi engedély viszont "egyben", az egész útra kérték.

Mint Bánhidi Pétertől, az engedélyezést koordináló Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség osztályvezetőjétől a Népszabadság megtudta, a hét szakaszra osztott útvonal négy darabja esik a Balaton melletti területre, és egyetlen - a 3. számú - visz keresztül a lápos részeken.

(MTI)