Lemondott Auth Henrik a Postabank éléről

Vágólapra másolva!
Lemondott a Postabank vezérigazgatói posztjáról és igazgatósági tagságáról Auth Henrik. - A kormány által meghozott döntéssel úgy gondolom, mandátumom lejárt, ezért a Postabank és Takarékpénztár Rt. igazgatósági tagságáról, valamint a vezérigazgatói posztról lemondok - írja Auth Henrik Madarász Lászlóhoz, a bank igazgatóságának elnökéhez címzett levelében. A Postabank várható közgyűléséig célszerű lenne, ha Auth Henrik hivatalában maradna - nyilatkozta Varga Mihály, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára.
Vágólapra másolva!

A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az ÁPV Rt. kezdjen közvetlen tárgyalást az OTP-vel, azzal a céllal, hogy a Postabank az OTP bankcsoport részévé váljon- emlékeztet a lemondott vezérigazgató levelében, hozzátéve, hogy a tulajdonos döntését tudomásul veszi.

Auth Henrik levelében felajánlja, hogy amennyiben az igazgatóság a zökkenőmentes átmenet érdekében korlátozott ideig még igényt tart munkájára, úgy elfogadja igazgatósági tagsági és munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését a bank legközelebbi közgyűlésének időpontjában is.

A Postabank és Takarékpénztár Rt. ugyancsak csütörtöki közleménye szerint a Postabank menedzsmentje üdvözli, hogy döntés született a bank jövőjéről. Biztosak vagyunk abban, hogy a jövőbeni tulajdonosi és elismeri a bankban lévő értékeket és egy sikeres és átlátható tulajdonosváltást valósít meg - áll a közleményben.

A Postabank és Takarékpénztár Rt. ugyancsak csütörtökön közzétett közleménye azt hangsúlyozza: a Postabank menedzsmentje üdvözli, hogy döntés született a bank jövőjéről. Biztosak vagyunk abban, hogy a jövőbeni tulajdonos elismeri a bankban lévő értékeket és egy sikeres és átlátható tulajdonosváltást valósít meg - áll a sajtóközleményben. A közlemény szerint a bank menedzsmentje mindent elkövet annak érdekében, hogy a tulajdonosváltás a lehető leggördülékenyebben menjen végbe.

A kormány döntése a Postabank tulajdonosváltásáról bizonyítéka annak, hogy az elmúlt két év során a menedzsment és az alkalmazottak munkájának eredményeként a bank privatizálható állapotba került. A konszolidációt követően a Postabank újra átláthatóvá vált, megbízhatóan, prudens módon működik, tőkeerős és likviditási helyezte stabil - tartalmazza a közlemény.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a portfolió tisztítás önmagában is jelentős eredmény volt, néhány nagyobb, a múltból örökölt peres ügy azonban még ma is jelentős terhet ró a bank jövedelmezőségére. Az elkövetkező időszakban azonban várhatóan lezárul ezen ügyek többsége, és - ahogy az a bank 3 éves átstrukturálási tervében szerepelt - a jövő évtől jelentősen növekedhet a bank jövedelmezősége is.

A Postabank jelentős üzleti bővülése révén mára komoly értéket képvisel a bankpiacon - állapítja meg a közlemény. A banküzem természetesen továbbra is normálisan működik, az ügyfelekkel fennálló kapcsolatban semmilyen változás nem történik. A tárgyalások idején a bank minden szolgáltatásával, változatlan feltételekkel áll ügyfelei rendelkezésére - áll a közleményben.

A Postabank várható közgyűléséig célszerű lenne, ha Auth Henrik hivatalában maradna - mondta az MTI-nek Varga Mihály, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára csütörtökön. Az államtitkár elmondta: a kormányzat mindenképpen Auth Henrik érdemének tekinti, hogy kétéves elismerést érdemlő munkájával sikeresen elvezette a Postabankot a privatizáció kapujáig.

Postabank Rt. vezetőjének lemondását az államtitkár tisztességes lépésnek nevezte. Magyarázata szerint Auth Henrik így megadta a lehetőséget az eljövendő tulajdonosnak, hogy maga dönthessen arról, milyen vezetéssel működteti tovább a bankot.

(MTI)

Ajánlat:

Postabank