<P>Csak 6 százalékkal drágulhat a közlekedés</P>

Vágólapra másolva!
A Pénzügyminisztérium nem járul hozzá a jövő évi közlekedési tarifák 6 százalékosnál nagyobb emeléséhez - tudta meg a Világgazdaság című napilap Varga Mihálytól, a tárca politikai államtitkárától. Mint ismertes, a főváros eredetileg 12, esetleg 9,3 százalékos áremeléshez szerette volna megkapni a tárca egyetértését.
Vágólapra másolva!

A főváros álláspontja szerint a nagyobb emelést többek között az indokolja, hogy az idei viteldíjak megállapításakor is csak 6 százalékos drágulást hagyott jóvá a PM. A Világgazdaság arra is emlékeztet, hogy a tárca elutasította az évközi korrekciót is, bár a jelenlegi prognózisok már legalább 9 százalékos inflációval számolnak erre az évre. A 12 százalékos változat elfogadása esetén is 12,5 milliárd forint lenne a BKV jövő évi hiánya, a 9,3 százalékos drágulás esetén pedig elérné a 14,3 milliárdot.

Az államtitkár viszont úgy látja, a fővárosnak nagyobb mértékben kellene támogatnia saját részvénytársaságát, a tárca adatai szerint ugyanis évről évre csökken az önkormányzati források aránya a BKV költségvetésben.

(MTI)

Ajánlat:

BKV