Postabank-FHB: megállapodás a lakáshitelek nyújtásáról

Vágólapra másolva!
Megszületett a Postabank és Takarékpénztár Rt. és a Földhitel és Jelzálogbank közötti konzorciális együttműködési szerződés a lakáshitelek nyújtásáról - tette közzé a Postabank Rt. közleményben csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Ennek keretében a Postabank kiközvetíti az FHB lakáshiteleit és mint konzorciális partner saját forrásból meghitelezi az ügyfelet, majd a hitelt a folyósítást követő 15 napon belül értékesíti az FHB részére. A hitelügylet gondozása azonban továbbra is a Postabanknál marad.

A megállapodás értelmében a hitelbírálat és a hiteldöntés a két pénzintézet egyetértésével történik majd. A Postabank felkészíti a hitel értékesítésére a hálózatát, és a többi lakáshitele mellett a tervek szerint 20 bankfiókban kínálja majd az FHB konstrukcióit.

Az FHB nyolc terméke közül a Postabank két változatot kínál majd. Mivel az állam 3 százalékos kamattámogatást biztosít ezen hitelfajtákra, így az ügyfélre háruló kamat mértéke egy éves fix kamatozás esetén 12,8 százalék, 5 éves fix kamatozás esetén pedig 11,2 százalék.

Az igényelhető hitel összege 1 millió forinttól akár 30 millió forintig is terjedhet, és új lakás vásárlására, lakáskorszerűsítésre, lakásfelújításra, valamint bővítésre is felhasználható.

(MTI)