HÉTKÖZNAPI IRATOK, KULTURÁLIS DOKUMENTUMOK HIGH-TECH KEZELÉSE

Vágólapra másolva!
Olyan gyors, kompakt szkennert mutatunk be, amelyet az irodában bárhol, számítógéppel vagy anélkül is használhat. Az új sokoldalú Canon imageFORMULA DR-S150 az első USB, vezetékes és vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőséget is biztosító asztali szkennerünk.
Vágólapra másolva!
Forrás: Canon

Egy új irodai eszköz telepítése előtt számos kérdés vetődik fel. El fog férni? Kompatibilis lesz majd a meglévő hálózatban? Hányféle feladatra tudjuk használni majd, és megéri-e az árát?

MEGBÍZHATÓ RUGALMASSÁG

USB, vezeték nélküli és vezetékes hálózati csatlakozásra egyaránt alkalmas, kis méretű új szkennerünk különféle alkalmazásokkal, környezetben és irodai közösségben használható. A nagy, színes LCD-érintőképernyő egyszerű működtetést biztosít, így gyorsabban végezheti a munkafolyamatokat.

A nagy teherbírású lapadagoló és szétválogató görgőkkel megvalósított, jól bevált mechanizmusunkra épült az új szkenner is. Automatikus dokumentumadagolója 60 lapnyi köteget is képes kezelni, az ultravékony papírtól a dombornyomott és maximum 4 mm vastag műanyag kártyákig (mint a személyi azonosítók vagy hagyományos útlevelek) a hordozók széles körét képes beolvasni. Az extra hosszú lapokat, mint például az EKG szalagot egészen 3 méter hosszúságig ugyanolyan stabilan kezeli, mint az irodai 80 grammos A4-es papírokat. A különböző méretű és minőségű lapok vegyesen adagolhatók, ezáltal megbízhatóan dolgozhatók fel a papír alapú napi küldemények, számlák, szállítólevelek, gyártmánykísérő lapok, bizonylatok.

A digitalizálás közben a Canon dokumentum szkennerei „röptében” képesek felismerni a lapokon lévő vonalkódokat, QR-kódokat. Továbbá mesterséges intelligenciával támogatott karakterfelismeréssel jelentősen segítenek a későbbi munkafolyamatok gyorsításában is.

A napi négyezer szkennelési kapacitás és a milliós nagyságrendű beolvasásra méretezett várható élettartam stabil irodai kiegészítője a Canon professzionális nagyteljesítményű dokumentum szkennereinek. A Canon termelő kategóriájú szkennereivel teljes irattári anyagok, betegkarton nyilvántartások, vagy központi digitalizálási feladatok egyaránt végrehajthatók.

Forrás: Canon

CSAK EGY ÉRINTÉS

Az előre konfigurált feladatokat alkalmazó egyérintéses szkennelés segítségével a dokumentumok képminőségét optimalizálja beolvasáskor. A DR-S150 támogatja továbbá a képek átküldését közvetlenül a célállomásra anélkül, hogy PC-hez csatlakoztatnánk. A dedikált DR képprocesszor percenként maximum 90 kép nagysebességű, kiváló minőségű beolvasását biztosítja kétoldalas üzemmódban.

Magyarország vezető kulturális digitalizáló és tartalomszolgáltató vállalkozásának eszközparkjának a gerincét a Canon dokumentum szkenner flottája alkotja immár 10 éve. Az innovatív és robosztus eszközöknek is köszönhető, hogy ma már havi 1,5 millió oldalt digitalizálnak. Ez a szám akkor tűnik igazán jelentősnek, ha belegondolunk abba, mennyivel nagyobb igénybevételnek teszik ki a gépparkot a régi levéltári dokumentumok, újságok, archív fotó és képgyűjtemények digitalizálása, mint a steril irodai dokumentumoké. A savas, töredezett, rendkívül poros iratok feldolgozására már sok gyártó eszközét kipróbálták, de a tartósság és könnyen karbantarthatóság szempontjából is a Canon eszközei bizonyultak a legalkalmasabbnak. Ez a fajta digitalizálás szó szerint mindennapi küzdelmet jelent a kollégáiknak, így nagyon nem mindegy, hogy milyen eszközöket használnak, azokat milyen könnyű üzemben tartani, karbantartani és mennyi időt vesznek el a munkaidejükből az ilyen jellegű kényszer leállások. Így aztán egy-egy irattári feldolgozó projekt kifejezetten felüdülésnek számít ezekkel az eszközökkel.

A "strapabírás" és nagy teljesítmény egyaránt jellemzi a Canon eszközparkjának minden egyes szkennerét. A kisebb formátumú A4-es szkennerekkel is sikerült rövid idő alatt egy 300 ezer darabos képeslap gyűjteményt feldolgozniuk, amivel megjelenésekor a világ legnagyobb ilyen jellegű adatbázisát hoztuk létre a Neten. https://gallery.hungaricana.hu/hu/SzerencsKepeslap/

Forrás:Canon

A termékskála zászlóshajója a Canon DR-X10C pedig megalapozta a legnagyobb, több 10 millió oldalt számláló hazai folyóirat adatbázis létrehozását, az Arcanum Digitális Tudománytárat. https://adtplus.arcanum.hu/hu/

Ezen fontos tulajdonságok mellett a kiváló ár-érték arányt és a Canon dokumentum szkenner flottájának sokrétűségét érdemes még kiemelni. A közgyűjteményi digitalizálás világában kifejezetten céleszközökre van szükség. Más eszköz kell egy fotó vagy képeslap gyűjtemény feldolgozására és egészen más a 100 éves sajtótermékek szkennelésére. Mindegyiknél elvárás a hatékony, lehető leggyorsabb, mégis kíméletes munkavégzés, de számít a méret, a dokumentum behúzás-adagolás módja, a papír útjának megválasztása a szkennerben. Hasonlóan fontos még az eszközök közös szoftverrel történő akár szimultán működtetése, ami egy sokrétű gyűjteménynél elengedhetetlen.

Pataki Tamás, a Canon Hungária Kft. üzletfejlesztési menedzsere elmondta: “Az új imageFORMULA DR-S150 dokumentumolvasót úgy alakítottuk ki, hogy megbízható és rugalmas eszközként segítse az iratok kezelését a kis irodáktól a nagyvállalatokig. Jelentősen javítja például a pénzintézeti fiókokban a dokumentumok biztonságos és pontos kezelését. A kis mérete, a PUSH szkennelési funkció, valamint az útlevél- és igazolványbeolvasás képessége az új ügyfelek kezeléséhez tökéletes eszköz az intézmények számára. A hálózati csatlakoztatási lehetőségek széles palettája révén bármilyen okmányt is kell beolvasni, bármilyen is az iroda kialakítása, a rugalmas imageFORMULA DR-S150 gyors, jó minőségű szkennelést biztosít, így nyugodtan haladhat a munkájával.”