Hogyan válaszd ki a megfelelő iPhone-t?

iphone 11 Apple iPhone 11 Apple iPhone 11 Pro iphone 11 Pro apple telefonok iphone Apple iPhone 11 mobiltelefonok
Apple iPhone mobiltelefonok
Vágólapra másolva!
Az iPhone X nem más, mint az Apple Inc. 11. generációs telefonja, amit 2017 novemberében mutattak be. Jelentős változást hozott az Apple telefonok kialakításában, mivel ez volt az első modell, amelyik elhagyta a klasszikus home gombot, ezzel lehetővé téve a teljes előlap képernyőként való használatát. Ezenkívül az iPhone X az első, amely az OLED technológiát alkalmazza a képernyőn. Ez a telefon vezette be a FaceID-t, a készülék feloldásának új formáját, valamint az Animoji-t is, amely animált hangulatjelek sorozata. 10 hónappal a bemutatást követően az Apple bejelentette az iPhone X három másik verziójának megjelenését, nevezetesen az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR készülékeket.
Vágólapra másolva!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő Apple telefont? Íme néhány tipp, ami segíthet:

Apple iPhone mobiltelefonok Forrás: Emag

A telefon ára

Ha nem akarsz jelentős összeget költeni egy okostelefonra, de továbbra is iPhone-ra vágysz, akkor válassz az olcsóbb iPhone X vagy iPhone XR készülékek közül. Az iPhone X-et kettős hátsó kamerával látták el, rozsdamentes acélból készült és nagy pixelsűrűséggel rendelkezik, valamint az iPhone modellek közül ez a legkönnyebb. Az iPhone XR az X típusnál nagyobb képernyővel jelent meg, dual sim telefon, akkumulátora nagyobb kapacitású, mint bármely más iPhone készüléké és sokféle színben kapható.

Forrás: Shutterstock

Nagyon fontos szempont a szoftver, a processzor és a RAM is, mivel ezek határozzák meg az okostelefon teljesítményét. Míg az iPhone XS, az XS Max és az XR a legfrissebb iOS 12 verzióval jelent meg, az iPhone X iOS 11 verziót kapott. Szerencsére ez frissíthető, így nem jelenthet problémát. A különbségek inkább a processzorban és a RAM-ban lelhetők fel. Az iPhone X Apple A11 Bionic processzorral rendelkezik, míg az összes többi verzió Apple A12 Bionic-kal. Az iPhone X és XR RAM memóriája 3 GB-os, míg az XS és az XS Max memóriája 4 GB, ez az eddigi legnagyobb kapacitás.

Apple iPhone XS Forrás: Emag

Mivel az iPhone nem engedélyezi kiegészítő memóriakártya használatát, belső memóriájának mérete meghatározó. A nagyobb memóriakapacitás azonban magasabb árat is hoz magával. Az iPhone X 64 és 256 gigabájtos verzióban érhető el, az iPhone XR ezek mellett 128 gigabájtos változatban is megvásárolható. Az iPhone XS és XS Maxnek is három változata van: 64 GB, 256 GB és 512 GB.

Az akkumulátor

Manapság egyre több mindenre használható a mobiltelefon, így az akkumulátor képességei is fontosak. Egy akkumulátor, amely hosszú ideig működik, nagyon nagy előny és sokak számára mérvadó. A 11. generációs iPhone modelljei közül az iPhone XR akkumulátorának élettartama a leghosszabb. Az iPhone XS akkumulátora valamivel kisebb az iPhone X-nél, bár a két telefon azonos méretű. Ez azt jelezheti, hogy az Apple-nek helyet kellett hagynia más alkatrészek számára. Az iPhone XS 30 perccel hosszabb élettartamot ígér, mint az iPhone X. A legnagyobb akkumulátora az iPhone XS Max-nek van, de kevesebbet bír, mint az iPhone XR, mivel az XS Max lenyűgöző kijelzővel rendelkezik, ami több energiát emészt fel.