Megnyugtató megoldást kínál a gázkészülékkel fűtőknek az E.ON

Vágólapra másolva!
A fűtési időszak elindulásával minden évben hallunk olyan balesetekről, melyekért a rossz gázkazán vagy a hiányzó szén-monoxid vészjelző a felelős. Az E.ON most olyan szolgáltatást nyújt ügyfeleinek Otthonangyal Parázs néven, mely kedvező havi összegért cserébe szakszerű karbantartással és szén-monoxid érzékelő biztosításával segít megelőzni ezeket a baleseteket, sőt még a lakásban keletkezett egyéb meghibásodások (pl. üvegtörés, elromlott zár, villanyszereléssel vagy vízvezetékkel összefüggő problémák, stb.) esetén is ajánl szakembert, leszervezve annak kiszállását is.
Vágólapra másolva!

Bár törvény is kötelez rá, minden gázkészülékkel fűtő ingatlantulajdonos érdeke is egyben, hogy a gázkészülékei üzemképesek és biztonságosak legyenek, melyről rendszeres karbantartással szükséges gondoskodni.

Ez azonban a fűtési idényt megelőzően egy nagyobb összegbe is kerülhet, és emellett az ingatlanban már elhelyezett szén-monoxid vészjelzők működését, lejárati idejét is ellenőrizni kell, mely újabb beruházást jelenthet.

Sőt, még az is előfordul, hogy az ingatlantulajdonosok egyszerűen elfelejtik leszervezni a nyári karbantartást, arról nem is szólva, hogy a fűtési szezonban karbantartót találni szinte lehetetlen. Az E.ON villamos energia egyetemes szolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelei Otthonangyal Parázs néven olyan kiegészítő szolgáltatást vehetnek igénybe, amely segít számukra ezen gondok megoldásában, feltéve, hogy a villanyórájuk nem előrefizetéses és nincs lejárt díjtartozásuk sem.

Az Otthonangyal Parázs szolgáltatáscsomag teljes körű gázkészülék karbantartást és szakértői segítséget nyújt fix havidíjért a szerződött ügyfeleknek.

Ez azt jelenti, hogy az ügyfélnek nem kell gázszerelőt keresnie, hiszen az Otthonangyal Parázs szolgáltatás minősített szerelői végzik el az évi egyszeri gázkészülék karbantartást a nyári időszakban. Ezért az ügyfél 12 hónapra elosztott fix havi átalánydíjat fizet az energiaszámláján, tehát a karbantartás díja nem terheli meg egyösszegben a családi kasszát.

Ahhoz, hogy a gázkészülék hatékonyan és energiatakarékosan működjön, elengedhetetlen az évi egyszeri karbantartás, mely az E.ON Otthonangyal Parázs nevű szolgáltatása biztosít, ráadásul a csomag része a 7x24 órás szakember ajánló az ingatlanban keletkezett különféle meghibásodásokra.

Emellett az ügyfél a szerződéskötéskor

12 havi kamatmentes részletre vásárolhat szén-monoxid vészjelző készüléket is,

és annak árát 12 hónap alatt, havi 1400 forintos egyenlő részletekben, kamatmentesen fizetheti ki. Az eszközt a szerződéskötést követő néhány napon belül, futárszolgálattal szállítják ki az ügyfélnek, az esetleges garanciális ügyintézést pedig - a 7 éves garancia első évében - az Otthonangyal Parázs szolgáltatás minősített szerelői is ellátják. A szén-monoxid vészjelzőt az ingatlan tulajdonosa maga is felszerelheti, mivel az nem igényel szakértelmet, mindössze be kell tartani a leírásban szereplő egyszerű előírásokat.

A gázkészülék karbantartásában és szakértői segítségben számíthatnak az Otthonangyal Parázs szolgáltatás minősített szerelőire a csomagra szerződő ügyfelek. Forrás: Origo

Az Otthonangyal Parázs szolgáltatás havi díja attól függ, hogy az ügyfél milyen gázkészülékkel rendelkezik. Egy gázkonvektor évi egyszeri karbantartása után havi 999 forintot kell fizetni. Több gázkonvektor esetén a havidíj a második gázkonvektortól kezdve konvektoronként havi 333 forinttal nő. Kazán évi egyszeri karbantartását 1419 forintos havidíjért, kondenzációs kazánét pedig havi 1999 forintért vállalja az E.ON a szolgáltatás keretében. A díjak 1 éves hűségidő vállalásával érvényesek és az energiaszámlába foglalva fizethetők ki.

Az Otthonangyal Parázs szolgáltatás minősített szakemberei minden évben április és augusztus között beszéli meg az ügyféllel az évi egyszeri karbantartás időpontját és május eleje és szeptember vége között végzi el azt, így elfelejteni biztosan nem lehet.

Amennyiben a gázszerelő olyan hibát állapít meg, melyre az éves karbantartás nem terjed ki, úgy az ügyfélnek a javításról saját magának kell gondoskodnia, mert az Otthonangyal Parázs szolgáltatás havi díja a gázkészülék javításának költségét nem tartalmazza. Az ügyfél viszont élhet a szolgáltatáscsomagba foglalt szakember ajánlás lehetőségével is az 06 (1) 465 3758 budapesti vezetékes telefonszámon.

Az Otthonangyal Parázs szolgáltatásra a díjmentesen hívható 06 (80) 210 410 telefonszámon vagy az E.ON weboldalán (eon.hu/parazs) lehet jelentkezni, és további részletes információkat olvasni.

A cikk megjelenését az E.ON Energiakereskedelmi Kft. támogatta.