A VÁLTOZÁS SZELE ELSÖPRI A MEGSZOKOTT IRODÁKAT

Vágólapra másolva!
Kevesen lennének a munkáltatók helyében most, amikor számos új trenddel és kihívással kell megbirkózniuk: munkaerőhiány, home office-t vagy inspiráló környezetkialakítást igénylő Y generáció… Hogyan tudnak ezekhez a változásokhoz alkalmazkodni a vállalatok?
Vágólapra másolva!
Forrás: Budapart

Ma rengeteg fiatal keresi a helyét a munkaerőpiacon, akik közül sokan inkább külföldön próbálnak szerencsét. A munkáltatók pedig nagyon erős versenyben vannak azért, hogy magukhoz csábítsák, vagy épp megtartsák az itthon maradt lelkes és tehetséges munkavállalókat.

A digitális bennszülöttekhez egyre gyorsabban jutnak el az információk, és ezáltal az igényeik is gyorsabban változnak. A szilikon-völgyi cégek modern épületei és közösségi terei az Y generáció számára már egyre inkább elvárás, mint sem álom. Így munkakeresés során számukra a modern iroda, a motiváló, kényelmes környezet és a mobilis munkavégzés a döntésüket erősen befolyásoló szempont.

Az X generáció tagjai számára a rugalmasság, a családi élet zavartalansága, az óvodák, az iskolák és a vásárlási lehetőségek közelsége a fontos. A környezettudatosság és a zöld környezetben való feltöltődés lehetősége viszont mindkét nemzedék számára egyaránt lényeges.

A jelentős fluktuáció óriási erőforrásokat ró egy cégre, amit felismerve a munkáltatók inkább az új igényekhez alakítják a munkakörnyezetet, ezzel is motiválva és megtartva dolgozóikat. A jó megközelíthetőség, a környezettudatos épület, a modern, rugalmasan alakítható terek és az innovatív megoldások a legkardinálisabbak az irodákat bérlőknek. Azonban jelenleg rekordalacsony a budapesti irodapiac üresedési rátája, ezért nehéz megtalálni azokat az ingatlanokat, ahol megteremthető lenne az új trendekhez igazodó közösségi tér.

Az ilyen új, 21. századi igényekhez alkalmazkodnak a BudaParton épülő irodaházak, amelyek kiváló helyszínt biztosítanak az újhullámos munkahelyek létrehozásához. A LEED Gold minősítéssel, energiatakarékossági tanúsítvánnyal ellátott BudaPart Gate irodaépületben már akár minimum 300 m2-től bérelhető (melyek kizárólagos bérbeadó ügynökségei: a Cushman & Wakefield és az Eston), optimális benapozású ideális terek állnak rendelkezésre, ahol a munkáltató az igényei szerint, hatékonyan alakíthatja ki az épület szintjeinek alaprajzát, helyiségeinek elosztását.

A Kopaszi gát nemes fákkal borított, rendezett zöldövezeti közparkja, amely 16 hektáron terül el, kiváló lehetőséget biztosít majd azok számára, akik a munkából kicsit kiszakadva a természetben szeretnének inspirálódni vagy pihenni.

Ezt az unikális helyszínt választotta Magyarország egyik vezető vállalata, a MOL is, hogy itt építse meg leendő székházát, a 120 méter magas MOL Campust, amelyet a világhírű londoni Foster+Partners építésziroda tervezett.

A létrejövő új városnegyed koncepciója több olyan fejlesztési tervet is tartalmaz, amelyek jelentős pozitív hatással lehetnek a lakókon túl az itt dolgozók életére is: akadálymentesített irodaépületek, nagyszámú felszín alatti parkolóhelyek, kerékpártárolók és öltözők, minőségi kantin és kávézó állnak majd a rendelkezésükre. A BudaParton kialakított hatalmas zöldfelületek, csökkentett gépjárműforgalmú bevásárlóutcában megvalósuló terek és épületek, számos hotel- és kereskedelmi funkciójú egységnek adnak majd otthont. Több sportpálya és konditerem, továbbá óvoda kerül kialakításra, ami hozzájárul az itt élők kényelméhez és rekreációjához.

A beruházás első ütemében már épülő BudaPart Otthonok két lakóépülete és a BudaPart Gate irodaház kivitelezésért Magyarország legnagyobb magasépítő vállalata, a 21 éves szakmai múlttal rendelkező Market Építő Zrt. felel.