Forma-1-es tempóban zajlik a Hungaroring felújítása

Vágólapra másolva!
Minden a tervek szerint halad a Hungaroring felújításának második ütemének első szakaszában, így minden készen állhat a július 19-én kezdődő Magyar Nagydíjra.
Vágólapra másolva!

A terveknek megfelelően elkészülnek határidőre a Hungaroring felújításának második ütemének első szakaszával a kivitelezést végző Market Zrt. és Bayer Construct szakemberei. A Market Építő Zrt. közösségi oldalán közölte, befejezték a rendezvénytér támfalrendszerének szerkezetépítését és szigetelését, a közművek kiépítését, elkészült a depó kiszélesítése is.

A daruk bontásával, az építőanyag elszállításával elkezdték a terület átadását a verseny előkészítését végző sportszakmai stábnak.

A főlelátó mögött rendezvénytér és ehhez támfalrendszer épül. A projektelemek kivitelezésének eddigi munkálatai során, körülbelül 30-50 ezer köbméternyi föld megmozgatását kellett elvégezni. Az idei futamon a csapatok buszai és kamionjai már az új szerkezetkész és funkcionálisan működő depóépületet használják majd.

A Magyar Építők beszámolója szerint a projekt ezen szakaszában két alagút is megépült. Az egyik 2025-től a közönségforgalmat szolgálja ki. A másik technikai alagút a paddock és a főlelátó között biztosít átjárást a VIP vendégeknek és a szolgálati személyzetnek.

Jelenleg az útfelületek helyreállítása és tisztítása zajlik. Rövidesen helyükre kerülnek a szegélykövek, az öntöző- és az elektromos hálózat kiépítése is véget ér.

Hungaroring, felújítás, verseny, autóverseny,
A Hungaroring felújításának mostani szakaszában befejezték a rendezvénytér támfalrendszerének szerkezetépítését és szigetelését, a közművek kiépítését és elkészült a depó kiszélesítése is
Fotó: forrás: Hungaroring Média

A kivitelező cégek elszállítják a megmaradt építési anyagot a Hungaroringről, letakarítják az útfelületeket és befejezik a depó pinceszintjének aszfaltozását is.

Eddig egyébként két alkalommal kell megszakítania a munkát a Hungaroring 2023 és 2026 közötti felújításán a kivitelezésen dolgozó Market Építő Zrt.-nek és a Bayer Constructnak, hogy a 2024-es és 2025-ös futamokat megtarthassák a pályán.

Ahogy az Origo is megírta, 

Ennek keretében a jövő évig el kell készülnie a paddock régóta húzódó kiszélesítésének, emellett elbontásra kerül a főlelátó, aminek a helyén a jövő évi futamon ideiglenes főlelátó lesz. A Forma-1 vezetőségével kötött megállapodás értelmében a versenyeken nem lehet félkész épület, építkezésre utaló tevékenység.

A fedett, napelemekkel borított főlelátó és a mögötte lévő, tízezer négyzetméteresre tervezett rendezvénytér 2025-re pedig biztosan elkészül.