Nem fogynak a jegyek Jennifer Lopez koncertjeire

Vágólapra másolva!
Rosszul alakul Jennifer Lopez legújabb turnéja: több koncertjét is törölték, a koncertjegyek eladásai siralmasak, annak ellenére is, hogy egyre olcsóbban árulják ezeket. Mindezek miatt az énekesnőnek újra kell gondolnia a fellépéseinek marketingstratégiáját is.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb hírek szerint teljesen új márkastratégiával próbálnak életet lehelni Jennifer Lopez legújabb koncertturnéjába: az online promókban már inkább "greatest hits" koncertsorozatként hivatkoznak rá, hátha így már felpörög az érdeklődők és a jegyeladások száma is, ami eddig siralmasnak bizonyult. Legújabb stúdióalbuma ugyanis döbbenetesen alacsony példányban kelt el eddig - már a magánéleti szál bevetése sem bizonyul hatékony megoldásnak. 

JennfierLopezBenAffleck, Jennfier Lopez, Ben Affleck
Jennifer Lopez és Ben Affleck közös filmjükben
Fotó: Collection ChristopheL via AFP / Collection ChristopheL via AFP/© Revolution Studios / City Light Films / Casey Silver Productions

A turné a tervek szerint júniustól augusztusig tart majd Észak-Amerikában, de a hírek szerint már nem a legújabb albuma ennek az apropója, hanem a legjobb slágereinek felidézése - tehát a körút a Greatest Hits Tour nevet kapta. Jennifer Lopez közösségi posztjai szerint korábban a fellépésekre "This Is Me... Live" címen hivatkoztak, ezt változtatták most át "This Is Me... Live | The Greatest Hits"-re. 

A hivatalos jegyértékesítő portál, a Ticketmaster ülőhelytérképe szerint még két hónappal az értékesítés megkezdése után is rengeteg jegy kapható, eddig úgy tűnik, hogy a New York-i Madison Square Gardenben megrendezésre kerülő fellépés sem lesz telt házas augusztus 16-án és 17-én sem. 

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez bomba formában van
Fotó: Intimissimi / Intimissimi

Még márciusban törölték az augusztus 20-a és 31-e közöttre betervezett hét koncertet, a Variety szerint valószínűleg az alacsony jegyeladások miatt. Habár a People Magazine úgy tudja, hogy a turné szervezőivel kapcsolatos logisztikai probléma miatt törölték a fellépéseket.

Jennifer Lopez februárban adta ki legújabb albumát, a "This Is Me... Now"-t, amely a Billboard 200 albumlistán a csúfos 38. helyen végzett. Kínos továbbá az is, hogy mindössze hét napig tudott fennmaradni ezen a listán, azóta sokkal lejjebb csúszott. Az album az első héten mindössze 14.000 példányban kelt el, ami kudarc, hiszen alig több mint egyharmada a korábbi 2014-es "A.K.A." első hetében eladott 33.000 példánynak (ez egyébként szintén bukásnak számít). 

Jennifer Lopez bevonul a gálára
Jennifer Lopez bevonul a gálára
Fotó: Forrás: MTI/EPA/Paul Buck

Az új albummal párhuzamosan Lopez két filmet is megjelentetett: A "The Greatest Love Story Never Told" című koncert- és dokumentumfilmet, és egy romantikus zenés filmet, a "This Is Me... Now: A Love Story"-t, ami a Ben Affleckkel való kapcsolatán alapul, aki a filmben társszereplő. 

Jennifer Lopez összesen mintegy 20 millió dollárt költött a legújabb albumára, valamint a hozzá tartozó filmre és dokumentumfilmre, méghozzá mindezt önerőből finanszírozta.