Mutatunk remek tippeket, ha túl gyors a pénztáros, és nincs idő elpakolni

Vágólapra másolva!
Míg régen az volt a gond, hogy túl lassú volt a boltokban a fizetés a pénztárnál, ma már sokszor inkább a pénztárosok gyorsasága okoz nehézségeket.
Vágólapra másolva!

A kasszánál alapvetően nem a táskába kellene elpakolni. A termékeket vissza kellene tenni a kosárba vagy a kocsiba, majd a kasszákkal szemben, rendszerint az ablakoknál lévő pakolópultnál kellene elpakolni a megvásárolt árucikkeket. A vásárlók nagy része azonban nem akar kétszer pakolni, így különféle trükköket eszeltek ki arra, hogy lelassítsák a pénztárosokat.

Az egyik ilyen, hogy a futószalagra egymástól nagy távolságra pakolják fel az árukat, kis szünetet hagyva közöttük. Ez azonban nagy vásárlás során nem működőképes.

Sokkal érdekesebb módszer a 

taktikai zöldség- és gyümölcselhelyezés. 

Mivel sok üzletben a kasszások mérik a zöldségeket, gyümölcsöket és ők írják be a ezek kódjait, ezért lassabb ezeket beütni, mint beszkennelni a vonalkódos termékeket. Ugyanez igaz a pékárukra is. 

A neten terjedő trükk lényege, hogy ezeket a kóddal rendelkező árukat el kell "rejteni" a többi termék közé, hogy lassítani lehessen a pénztáros villámtempóját.

A szalagra felpakolt áruk sora kezdődhet a mérést igénylő termékekkel, ezután jöhetnek a vonalkódos termékek, esetleg a pékáruk és ezeket érdemes váltakoztatni. Így lesz idő nyugodt tempóban elpakolni - javasolja a mindmegette.hu