Megnyitották a jelentkezési lehetőséget a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Fotó: Katona Tibor
Vágólapra másolva!
Elstartolt a jelentkezési lehetőség a nyári balatoni Erzsébet-táborokba: június 23-tól Zánkán és Fonyódligeten hatnapos, ötéjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyermekek méghozzá a szünidő teljes ideje alatt. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány), mint szervező a résztvevők számára teljes ellátást, szórakoztató és készségfejlesztő programokat, valamint gondtalan időtöltést kínál biztonságos környezetben. A jelentkezési határidő 2024. április 24-e 14 óra, az általános iskolák 1 - 7. osztályai az etaborplusz.hu weboldalon pályázhatnak.
Vágólapra másolva!

A korszerű infrastruktúrával rendelkező Zánkai- és Fonyódligeti Erzsébet-táborban modern körülmények között pihenhetnek a diákok. Ezeken a táborhelyszíneken két különböző típusú táborozási lehetőséget is kínálnak a szervezők. 

A „Fonyódligeti Erzsébet-tábor” a vízpart karnyújtásnyira lévő közelségével, a táboron belüli kisebb távolságokkal promózva nyújt a csoportoknak családias hangulatot. Ez a tábor jurtasátras jellegű, a kiválóan szellőző és mennyezeti ventilátorokkal felszerelt sátrakban modern világítás, vadonatúj bútorok és USB töltőpontok is találhatók, emellett légkondicionált, felújított étterem és közösségi helyiségek, valamint korszerű kalandpark, több sportpálya és játszótér áll a táborozók rendelkezésére. A zánkai táborba jelentkezőket pedig nyüzsgő gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, tágas étterem, játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint közösségi terek várják majd.

Erzsébet tábor, Zánka, balaton
Az elmúlt tizenegy évben egymillióan vettek részt az Erzsébet-táborokban
Fotó: Katona Tibor / MTI/Katona Tibor

Mindkét táborhelyszínen naponta változó, színes programokkal gondoskodnak majd a gyerekek önfeledt szórakozásáról. A diákok egyebek mellett koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő foglalkozásokon, továbbá meditációs programokon is részt vehetnek, de kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja őket. Hétfőnként tematikus programként a tudományok kapnak nagyobb hangsúlyt. Keddenként sportnapot rendeznek a szervezők, ahol országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakat ismerhetnek meg a diákok, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként, a Hősök napján a rendvédelmi és egészségügyi szervek hivatását ismerhetik meg játékos keretek között a táborozók; csütörtökönként pedig a kulturális programok kerülnek a középpontba.

A táborokban nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra. A kiválóan felszerelt tábori egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről, az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan mindkét táborhelyen, továbbá strandidőben vízimentők is vigyáznak a gyerekekre. A kerítéssel körbevett táborhelyeken biztonsági szolgálat valamint 24 órás kontrollal működő biztonsági kamera-rendszer ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba.

A táboroztatási programnak köszönhetően a zánkai és a fonyódligeti táborokba az ország bármely pontjáról - idén is - ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek, amit az Erzsébet Alapítvány szervez és finanszíroz. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

 Bővebb információért látogasson el az erzsebettaborok.hu oldalra!