Margot Robbie bejelentette, milyen filmre készül, ezt nem fogja elhinni

Vágólapra másolva!
Filmet készítenek minden idők egyik legismertebb társasjátékából, a Monopolyból. A gyártó a legutóbb az élőszereplős Barbie-filmmel világsikert elérő Margot Robbie produkciós cége lesz.
Vágólapra másolva!

Pénzügyi értelemben 2023 legnagyobb sikerfilmje lett az első élőszereplős Barbie-film, melynek főszereplője, a gyönyörű Margot Robbie most hivatalosan bejelentette, hogy produkciós cégével a klasszikus társasjáték, a Monopoly megfilmesítésén dolgoznak. A gyártásban részt vesz a Monopoly jogaival rendelkező játékgyártó óriás, a Hasbro is.

film celebrity Horizontal
Margot Robbie az egyik legjobban kereső filmsztárrá vált, produkciós cégével a Monpoly társasjátékból készít filmet
Fotó: Valerie Macon / AFP

A BBC egy hollywoodi szaklap alapján azt írja, hogy a Monopoly-filmet már több mint egy évtizede fejlesztik, de most végre a tényleges előkészítés szakaszába lépett a projekt. A projekthez csatlakozott a Hasbro filmes leányvállalatában nemrég érdekeltséget szerző Lionsgate is. Margot Robbie pedig cégének nevében korábban ezt nyilatkozta: 

Olyan filmeket szeretnénék készíteni, melyek olyan hatással bírnak, mint a Barbie.

A Barbie tavaly 1,38 milliárd dollárt szedett össze a mozik jegypénztárainál világszerte.

Egyelőre nem tudni, vannak-e már kiszemelt színészek, írók és rendező a filmre, így az sem biztos, hogy Robbie szerepet vállalna benne a produceri teendők ellátása mellett.

A színésznő elmondta azt is, egyelőre nem tudja, készítenek-e folytatást a Barbie-hoz, de nyitott az ötletre. Azt mondta, ha eredeti és komoly gondolat van mögötte, és kvalitásos filmkészítők állának be a koncepció mögé szabadságot adó költségvetéssel, akkor szívesen elkészítené a második részt.

A Monopoly a világ egyik legismertebb, önállóan is értékes márkának számító társasjátéka. Érdekesség, hogy a kapitalizmus játékaként emlegetett családi asztali társast eredetileg a föld- és ingatlanbirtokosok gyakorlatát kritizálva alkotta meg egy Elizabeth Magie nevű szerző 1904-ben. Szerinte korának Amerikájában sok ingatlantulajdonos visszaélt helyzetével, és túlságosan magas bérleti díjat szedett. 

February,8,,2015,-,Houston,,Tx,,Usa.,Monopoly,Game,Board
A Monopoly a világ egyik legismertebb társasjáték brandje
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

A játékot azonban nem ő, hanem három évtizeddel később, a nagy gazdasági válság éveiben vitte sikerre egy munkanélküli házaló, más címmel és a játékon némileg módosítva. Ahogy az Origo megírta, a Monopoly ihlette a magyar családok körében népszerű Gazdálkodj okosan!, illetve a hasonló, csak az 1980-as évek világához igazított Takarékoskodj! című játékokat is.