Keményen fog fellépni a Disney a jelszómegosztások ellen

Vágólapra másolva!
Minden lehetséges módon fellépnek az előfizetéseknél tapasztalható jelszómegosztás ellen a Disney-nél a nagyvállalat vezetője szerint. Bob Iger arról beszélt, hogy már júniustól jöhet a soha nem látott szigor.
Vágólapra másolva!

Szigorúbban lép fel a jelszómegosztás ellen a Disney Plus. Bár a cégnek most is vannak eszközei annak megelőzésére és szűrésére, hogy a regisztrált felhasználók egy része időnként megosztja a streamingszolgáltatáshoz használt jelszavát másokkal, például máshol lakó családtagjaival, hamarosan következményekkel is számolhatnak az érintettek, ha így tesznek – ez derül ki a szórakoztatóipari óriás Disney vezetőjének, Bob Igernek a szavaiból, aki nemrég adott interjút a CNBC-nek.

Iger azt mondta, hogy 

egyelőre "néhány országban" vezetik be új megoldásukat júniusban, majd idén szeptembertől kiterjesztik azt minden előfizetőjükre.

 

Disney+ : Illustration
Szigorúbban lép fel a Disney a jelszómegosztások ellen
Fotó: Getty Images / Getty Images/Disney+ : Illustration

Iger szerint a Disney Plus lényegében megpróbálja elérni a megosztott jelszavakat használóknál, hogy azok tényleges, regisztrált előfizetőkké váljanak. Ennek érdekében először felszólítást küld majd a jelszómegosztás miatt, és ha az sem elegendő, vélhetően korlátozza majd a fiókhasználatot. 

Bár az általános szerződési feltételek értelmében a felhasználók most sem oszthatják meg belépési adataikat, 

a Disney Plus eddig ez nem vette túlságosan szigorúan, noha a január 25-étől feliratkozók szerződésében már konkrét tiltás van erre, amit a cég március 14-én minden feliratkozójára kiterjesztett. A részben a Disney érdekeltségébe tartozó Hulu pedig március 14-től korlátozza is a más lokációról való belépések számát.

Iger nem árult el minden részletet az új intézkedésről, de úgy fogalmazott, hogy a júniustól életbe lépő intézkedések 

az első, konkrét lépések lesznek a jelszómegosztás letörésére.

Korábban a Disney pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy az előfizetők hamarosan lehetőséget kapnak arra, hogy megosztás helyett plusz díjért családtagjaikat hozzárendeljék saját fiókjaikhoz, de díjakról ő sem beszélt.

Bob Iger nem titkolja, hogy a lépés célja, hogy ezáltal a cég nagyobb bevételhez jusson. A Disney Plus egyébként még mindig veszteségesen működik, és Iger az interjúban nem is titkolta, hogy szeme előtt a Netflix példája lebeg. Amikor a Netflix 2023-ban szigorított a jelszómegosztások miatt, néhány nap alatt százezer új előfizetőjük lett, és bevételeik növekedése hosszabb távon is igazolta lépésüket.

A Disney vezérigazgatója szerint a jelszómegosztás felszámolása az egyik módja annak, hogy bevételeik növekedjenek. Arra is ígéretet tett, hogy folytatódik a Disney Plus és a Hulu tartalmának részbeni integrációja, pontosabban a két streamingszolgáltatás közötti átjárás szélesítése. Az így még nagyobb tartalmi kínálat szerinte szintén az előfizetések számának növekedését segíti majd.