Hatalmas a felháborodás a Tesco legújabb lépése miatt

Vágólapra másolva!
Nagy vitát váltott ki a Tesco legfrissebb döntése Nagy-Britanniában, hogy 10 pennyt számít fel a műanyag ruhafogasokért. Az üzletlánc a környezettudatosságra hivatkozik, de sokan felteszik a kérdést: ez tényleg a bolygónk megmentéséért történik, vagy csupán egy ügyes marketingfogásról van szó?
Vágólapra másolva!

"Az újrahasznosítás és a fenntarthatóság mindennapjaink szerves részévé vált, így döntésünk, hogy 10 pennyt kérünk a műanyag fogasokért, egyértelmű lépés a környezettudatos gondolkodás felé" – nyilatkozta a Tesco egyik magas rangú képviselője. 

Minden penny, amit ebből befolyatunk, közvetlenül környezetvédelmi projektekbe fog áramlani.

Azonban nem mindenki látja ezt ennyire rózsásan - teszi hozzá a Profitline. Sok vásárló érzi úgy, hogy ez csak egy újabb módszer a pénz kicsikarására, míg a környezetvédelmi hatás kétséges. 

Tesco
Fotó: Forrás: MTI/Róka László / Forrás: MTI/Róka László

Környezetvédelmi szakértők szerint bár a műanyaghasználat csökkentése mindenképpen üdvözlendő, a valódi kérdés az, hogy a Tesco és más nagy láncok mennyire hajlandóak valódi lépéseket tenni a fenntarthatóság érdekében, ami túlmutat a kisebb költségek áthárításán a fogyasztókra.