Feltárulhatnak a brit uralkodócsalád legrejtettebb titkai

Vágólapra másolva!
Látogathatóvá teszik a Buckingham-palota egyik szárnyát, aminek köszönhetően a szerencsések bepillanthatnak a királyi család életébe.
Vágólapra másolva!

A Buckingham-palota bejelentette, hogy a brit uralkodócsalád történetében először, látogathatóvá teszik a nagyközönség számára a palota keleti szárnyát. 

A tárlatvezetések során megtekinthető lesz a középső terem is, amely az erkélyre vezet. Bár magára az erkélyre nem lehet feljutni, a látogatók a hálós függönyökön keresztül bepillantást nyerhetnek a kilátásba, amelyet a király és a királynő élvez, miközben integetnek a tömegnek az erkélyről - írja a Telegraph

Buckingham,Palace,In,London,City,,England
Fotó: Sergey-73 / Shutterstock/Copyright (c) 2019 Sergey-73/Shutterstock.  No use without permission.

A keleti szárny megnyitásáról szóló döntés a király azon törekvését tükrözi, hogy a királyi rezidenciákat hozzáférhetőbbé tegye a nagyközönség számára.

Ezt követte a bejelentés, miszerint a Balmoral is megnyitja kapuit, így a látogatók betekinthetnek azokba a szobákba, ahol II. Erzsébet az utolsó napjait töltötte. A 100 és 150 font közötti jegyek kevesebb mint 24 óra alatt elfogytak - teszi hozzá a Promotions.hu.

A Balmoral honlapja a kereslet miatt rövid időre össze is omlott. A látogatók kis csoportjai szakértő idegenvezetők vezetésével sétálhatnak végig a főemelet szobáin, amelyek a királyi kollekció kiemelkedő darabjaival vannak berendezve.