Előkelő társasághoz csatlakozott Taylor Swift

Vágólapra másolva!
Taylor Swift pophercegnő újabb mérföldkőhöz érkezett szárnyaló karrierjében: feljutott a pénzügyi ranglétra csúcsára, és felkerült a Forbes milliárdosokat bemutató exkluzív listájára.
Vágólapra másolva!

Taylor Swift 2023 októberében lett milliárdos, így most először került fel a Forbes eme impozáns listájára, ahol olyanok kaptak helyet, mint Sam Altman, a ChatGPT AI chatbot megalkotója, az élen pedig az LVMH francia luxuscikkeket gyártó Bernard Arnault és családja áll 233 milliárd dolláros becsült vagyonnal. Elon Musk Tesla guru most a második helyre csúszott, őt követi szorosan Jeff Bezos és a Facebook király Mark Zuckerberg. Az ismert személyiségek közül Warren Buffett a 6. helyet, Bill Gates pedig a 7. helyet szerezte meg.

Taylor Swift
Taylot Swift amerikai énekesnő és dalszerző
Fotó: Wikipedia

Taylor Swift-et az 1,1 milliárd dolláros vagyonával a lista vége felé érdemes keresni - de még fiatal és ambíciózus, így akár még jóval feljebb is kerülhet hamarosan. Az előretörése ellenére tehát továbbra is kívül marad a világ leggazdagabbjainak első tíz helyezettjén - akik mind férfiak. A 34 éves Taylor az újonnan szerzett vagyonát a kasszasikeres Eras turné bevételéből, a zenei katalógusának értékéből és az ingatlanportfóliójából szerezte. Hatalmas vagyonát egy merész döntésnek köszönheti: a dalait egy időben levetette a streaming platformokról, mert nem kapott értük jó árat, ezzel a lépéssel pedig fontos pozitív precedenst teremtett más zenészek számára. Ez a teljesítmény különösen figyelemre méltó, mivel Taylor abba az elit csoportba tartozik, amely kizárólag a zenével és az élő fellépésekkel jutott el a milliárdos státuszig. Az Eras Tour az első olyan turné, amely átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Koncertjei elkéőpesztő 1,04 milliárd dolláros bevételt termeltek. A 60 darab turnéidponttal 4,35 millió jegyet sikerült eladni. 

image

A Forbes listája szerint ők idén a leggazdagabbak:

  1. Bernard Arnault  $233 billion - LVMH Empire
  2. Elon Musk $195 billion - Tesla, Space X, X (korábbi Twitter)
  3. Jeff Bezos $194 billion - Amazon
  4. Mark Zuckerberg $177billion - Meta (Facebook)
  5. Larry Ellison $141 billion - Oracle
  6. Warren Buffett $133 billion - Berkshire Hathaway
  7. Bill Gates $128 billion - Microsoft
  8. Steve Ballmer $121 billion - Microsoft
  9. Mukesh Ambani $116 billion - Reliance
  10. Larry Page $114 billion - Google