Postást keresnek az Antarktiszra - videó

A világ legtávolabbi postahivatala egy antarktiszi bázison van, Port Lockroy
A világ legtávolabbi postahivatala egy antarktiszi bázison van
Fotó: UKAHT
Vágólapra másolva!
Egy brit örökségvédelmi szervezett idén is meghirdette a világ legrendhagyóbb állásajánlatait: az antarktiszi Port Lockroyba erre a szezonra is keresnek munkatársakat, többek között postamesteri pozícióba.
Vágólapra másolva!

A Port Lockroy egy kis brit bázisállomás az Antarktiszon, Gouider szigetén, 80 éve működik. Évente több ezer látogató fordul meg ott. A sziget alig nagyobb egy futballpályánál, és az ott működő apró bázison dolgozók egy pingvinkolóniával is osztoznak azon:

Erre a nem mindennnapi szolgálati helyre idén is keresnek munkatársakat. Bázisvezetői, boltvezetői, vadfigyelői, és postamesteri pozíciókra lehet jelentkezni.

A kiválasztott jelentkező a világ legdélebbi postáját vezetheti.

A munkavégzés időtartama 2024 novemberétől 2025 márciusáig tart.

Nem meglepő, hogy a különleges körülmények miatt olyanok jelentkezését várják, 

akik kiváló fizikai állapotban vannak, jól bírják az elszigeteltséget, szenvedélyesen érdekli őket az Antarktisz, és lelkileg elég erősek ahhoz, hogy a szigorú, de a körülmények miatt az életben maradást jelentő szabályokat betartsák.

A mostani szezonban dolgozóknak öt teljes hónapig el kell viselniük a folyamatos nappali fényt, miközben nem használhatnak öblítéses vécét, és nincs folyóvíz sem.

A jelentkezésre brit állampolgároknak van lehetősége, március 18-ig. A kiválasztottak felkészítése augusztusban kezdődik. A munkakörök betöltéséért járó bér mértéke nem ismert.

Az alábbi videó betekintést enged a munkakörülményekbe: