Mutatjuk a világ legdrágább ruháit, amik többe kerülnek, mint egy luxuslakás - fotók

LegdrágábbRuhák, legdrágább, ruhák
A páva esküvői ruha
Fotó: China Xtra via AFP
Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, hogy a világ legdrágább ruhái mennyibe kerülnek. Mégis akadt rájuk vevő. Az összeg csillagászati, meghaladja akár egy luxuslakás árát is.
Vágólapra másolva!

A legdrágább ruhák készülhetnek a legfinomabb anyagokból, kerülhetnek rá akár drágakövek is, a készítői lehetnek a legelismertebb szakemberek, ezek elsősorban gazdagságot és hatalmat képviselik. Egy-egy ilyen ruha árából akár egy lakást is lehet venni. Méghozzá egy luxuslakást.

Páva esküvői ruha (2 millió dollár)

Amikor esküvői ruhákról esik szó, az esetek többségében a fehér, vagy talán a barackszín tűnik fel a szemünk előtt. Vera Wang divattervező azonban teljesen másképp vélekedik a nők korszakváltó eseményének viseletéről, és megalkotta a pávatollas menyasszonyi ruhát. A tetejébe a ruha nem is selyemszövetből készült, hanem körülbelül 2.000 darab pávatollból. A ruha élénk színárnyalatok és bonyolult minták vászna, amelyet csillogó kristályok egészítenek ki. A természet pompájának kaleidoszkópját képviselő ruha a kínai Nanjinban megrendezett esküvői kiállításon debütált 2009-ben.

LegdrágábbRuhák, legdrágább, ruhák
A páva esküvői ruha
Fotó: China Xtra via AFP / 'ACOREANO ORIENTAL' / ZH0016 / China Xtra via AFP

Jennifer Lawrence Oscar-gálán viselt ruhája (4 millió dollár)

LegdrágábbRuhák, legdrágább, ruhák
Jennifer Lawrence Oscar-gálán viselt ruhája
Fotó: Jason Merritt / Jason Merritt/Getty Images

Jennifer Lawrence színésznő a 2013-as Oscar-díj-átadón viselte ezt a Raf Simons tervezte ruhakölteményt, aki ekkor vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Oscar díjat a Silver Linings Playbook című filmben nyújtott alakításáért. Köszöntőbeszéde előtt azonban, ahogy elindult a lépcsőkön a színpadra, hogy átvehesse a szobrocskát, a gála legkínosabb pillanatát okozva megbotlott a saját Dior Haute Couture márkájú fehér estélyi ruhájában. 

Marilyn Monroe legendás áttetsző ruhája (5 millió dollár)

A leghíresebb testszínű, áttetsző ruha, és egyben a stílus megalkotása a szexszimbólum Marilyn Monroe-hoz köthető. A színésznő 1962. május 19-én a demokrata párt New York-i adománygyűjtő gáláján, a Madison Square Gardenben ebben a ruhában köszöntötte születésnapja alkalmából a 45. évét betöltő John Fitzgerald Kennedy elnököt. A ruhaköltemény Jean Louis Bethaulto francia jelmeztervező alkotása, és kifejezetten a színésznőnek készült, hogy ebben köszöntse fel az Egyesült Államok elnökét, ami az amerikai kultúrtörténet egyik kulcsfontosságú néhány percévé vált. A selyemből készült pánt nélküli, 2.500 darab strasszkővel díszített testhezálló ruha tökéletesen illett Monroe arc-és hajszínéhez.

LegdrágábbRuhák, legdrágább, ruhák
Marilyn Monroe áttetsző ruhája
Fotó: Liliane Lathan / Getty Images

Debbie Wingham fekete gyémánt ruhája (5,5 millió dollár)

image

A több mint 1.000 fekete és fehér gyémánttal ékesített fekete ruhát az angol tervező, Debbie Wingham álmodta meg és hozta létre. A ruha megtervezése majdnem hat hónapig tartott, és végül a kijevi divatbemutatón debütált 2012-ben. A fekete selyemből és sifonból készült ruhának feltűnő kontrasztot és ragyogást biztosítanak a több mint ezer fekete és fehér gyémánt. A ruhaköltemény központi darabja egy 50 karátos fekete gyémánt.

Marilyn Monroe legendás szexi fehér ruhája (5,6 millió dollár)

Marilyn Monroe-ról az egyik legismertebb felvétel, amikor egy szellő szinte egészen az alsóneműjéig fellibbenti a fehér ruháját. A póz természetesen nem a véletlen műve, ez a Hétévi vágyakozás című film egyik jelenete, amit 1954. szeptember 15-én forgattak a Lexington Avenue és az 52. utca sarkán New York-ban. A történet szerint a színésznő ebben a csinos fehér ruhában sétálgat filmbeli partnerével, Tom Ewellel, és amikor a metró szellőzőrácsához érnek, a kiáramló szellő belekap a ruhába. A jelenetet órákig vették fel újra és újra, azonban a végleges verziót már egy stúdióban tökéletesítették. A ma már legendássá váló felvételért a színésznő csúnyán megfizetett, akkori férje, Joe DiMaggio ugyanis állítólag emiatt hagyta el őt. A meseszép ruhát William Travilla, a 20th Century Fox ruhatervezője készítette. Ez a ruhadarab nemcsak Monroe időtlen vonzerejét, hanem az általa megtestesített korszak báját és stílusát is szimbolizálja.

LegdrágábbRuhák, legdrágább, ruhák
Marilyn Monroe legendás fehér ruhája 
Fotó: Bettmann / Getty / Bettmann

Yumi Katsura fehérarany ruhája (8,5 millió dollár)

image

A zari hímzéssel, körülbelül 5 karátos fehérarany gyémánttal, selyem-szatén anyaggal, valamint a több mint 1.000 gyönggyel ékesített ruhát Yumi Katsura tervezte és viselte. A 2006-ban a neves japán menyasszonyi ruhatervező által készített kreáció a japán kultúra és örökség előtt tiszteleg. A fehérarany gyémántokkal és gyöngyökkel díszített, szimbolikus zöld embléma jelképezi a Napot és a Holdat, megtestesítve a japán esztétika eleganciáját és értékeit.

Scott Henshall gyémánt ruhája (9 millió dollár)

LegdrágábbRuhák, legdrágább, ruhák
A Pókember 2 premierjén viselt luxus-ruhaköltemény
Fotó:  Ian West - PA Images via Getty Images /  Ian West - PA Images via Getty Images

A brit divatújító által a 2004-es "Pókember 2" londoni premierjére tervezett ruhadarab az avantgárd divat megtestesítője. A ruhát 3.000 gyémánt díszíti, amelyek művészi módon pókhálós mintát alkotnak a szöveten. 

Gyémánt esküvői ruha (16,2 millió dollár)

image

A Beverly Hills-i menyasszonyi ruhaszalon tulajdonosa, Renee Strauss és Martin Katz ékszerész közösen tervezte ezt a 150 karátos, gyémántokkal kirakott menyasszonyi ruhát. Érdekessége, hogy soha egyetlen esküvőn sem viselték még. A ruha 2006-ban mutatkozott be a Beverly Hills-i Luxury Brands Bridal Show-n. 

Az Abaya ruha (17,6 millió dollár)

image

Az Abaya ruhát szintén Debbie Wingham tervezte Dubajban, és körülbelül 2.000 gyémánttal - köztük egy rendkívül ritka vörös gyémánttal - és 14 karátos arannyal díszítették. 2012-ben közel-keletről rendelték meg, a vevő a kulturális és vallási gyökereivel összhangban lévő kreációt keresett magának. A ruha pompáját tovább fokozza, hogy bonyolultan szőtt 14 karátos aranyszálak és hímzések díszítik, amelyek a kulturális tisztelet, a kortárs luxus és a visszafogott elegancia figyelemre méltó keverékét képviselik.

Csalogány Kuala Lumpur ruha (30 millió dollár)

A csalogány ruhát Abdulla Faiyzali tervezte, ami minden idők legdrágább viselete. 751 valódi gyémánttal, vörös selyemmel, szaténnal, 70 karátos könnycsepp alakú gyémánttaftal, sifonnal és Swarovski-kristályokkal van kirakva. A ruha a tervező édesanyja, a szenvedélyes énekesnő előtt tiszteleg, és a zene iránti szeretetét tükrözi. Ez nemcsak egy ruha, hanem főhajtás is a művészet előtt, amely egyesíti az eleganciát, a szépséget és a mély személyes érzelmeket.

image

Forrás: Alita Experience.com; trendrr.org; nubiapage.com