Megjelentek a szupersztárok Barbie-baba változatai

különleges Barbie babák, Nemzetközi Nőnap, Mattell, Helen Mirren, HelenMirrenBarbie
© Mattel/SWNS/*EMBARGO 5AM LONDON, 6th March 2024* Barbie Role Models. Barbie also recognises women worldwide who are shaping the future through their inspiring stories with a one-of-a-kind role model doll made in their likeness. The line-up includes: (L-R) Helen Mirren (UK), Maira Gomez (Brazil), Viola Davis (USA), Nicole Fujita (Japan), Shania Twain (Canada), Kylie Minogue (Australia), Lila Avilés (Mexico). See SWNS story SWMRmirren. Barbie has honoured Dame Helen Mirren with a one-of-a-kind doll made in her likeness ahead of International Women’s Day. Dollmakers Mattel announced Wednesday (6 March) that the Academy Award winning actress is a ‘Barbie Role Model’ ahead of Barbie’s 65th anniversary on 9 March and International Women’s Day on 8 March. Dame Helen says: “I am absolutely blown away by my Barbie. To be chosen by Barbie as a Role Model is a huge compliment, and something I would never have imagined in my wildest dreams happening to me at this stage in my life. It's a very special thing, and something I can add to my list of my favourite achievements; becoming a Dame of the British Empire, having an Oscar, having a star on the Hollywood Walk of Fame - and having my own Barbie!”
Fotó: Mattel/SWNS
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Nőnap és a Barbie-baba 65. évfordulója alkalmából a Mattel olyan sztárokat tisztel meg saját mini változatával, mint Kylie Minogue, Helen Mirren és Shania Twain.
Vágólapra másolva!

Kylie Minogue és Helen Mirren bekerült azon nyolc kiválasztott női példakép közé, akikről a Mattell a Nemzetközi Nőnap és a Barbie-baba születésének 65. évfordulója alkalmából elkészítette a Barbie-verziókat. A Mattel a Kylie Minogue Barbie-babát az énekesnő Padam Padam zenei videója alapján örökítette meg. 

A cég ezekkel az új babákkal azon nők előtt kíván tisztelegni, akik inspiráló történeteikkel pozitív módon alakítják a jövőt. 

Helen Mirren, aki a tavalyi Barbie-film narrátora volt, úgy nyilatkozott, hogy hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy a Mattel őt is ilyen inspiráló személyiségnek tartja. 

különleges Barbie babák, Nemzetközi Nőnap, Mattell, Helen Mirren, HelenMirrenBarbie
Helen Mirren és a Barbie-ja
Fotó: Courtesy Mattel/Ryan Schude/SWNS

"Teljesen el vagyok ragadtatva a Barbie-mtól. Ez egy óriási bók, olyasmi, amit legmerészebb álmaimban sem tudtam volna elképzelni, főleg nem életemnek ebben a szakaszában. Ez immár hozzátartozik az életem olyan meghatározó eseményeihez, mint az Oscar-díj, és hogy a Brit Birodalom királynőjének bőrébe bújhattam. Csillagom van a hollywoodi Walk of Fame-en, és már saját Barbie-m is van." 

"Imádom, hogy a Barbie-baba az egyik kedvenc vörös szőnyeges ruhakölteményemet viseli. A hab a tortán, hogy a babámnak van egy miniatűr Oscarja is. Ez egy abszolút tökéletes reprodukció" - fűzte még hozá a színésznő.

image

A játékgyár a popikon énekesnő Kylie Minogue és az Oscar-díjas színésznő Helen Mirren mellett elkészítette még a brazil őslakos Maira Gomez, Viola Davis amerikai színésznő, Nicole Fujita japán modell, Shania Twain kanadai énekesnő, Enissa Amani iráni komikus és Lila Aviles mexikói rendező babáját is. Ezek egyébként nem értékesítési célból készültek. 

image

A Mattel a Barbie-baba 65. születésnapja alkalmából március 9-én a női történetmesélőket is ünnepelni fogja, ennek apropóján nevezte a gyár Helen Mirrent is brit példaképnek, akiről az évtizedeken átívelő színészi pályafutásának elismeréseként készítettek Barbie-t. A játékgyártó cégnek azért esett a választása pont Mirrenre, mert ő egy olyan sokoldalú mesemondó, aki karaktereivel generációk számára jelent inspirációt.

"A fiatalok történetei csodálatosak, ők még épp csak elkezdték az életüket, így tele vannak életkedvvel, energiával, és szeretettel. Engem az is inspirál, hogy a fiatalok folyamatosan megkérdőjeleznek mindent az életben."