Kilencven felett újra megházasodna a világ legismertebb médiamágnása

Vágólapra másolva!
A hatalmas médiabirodalmat birtokló Rupert Murdoch tavaly vonult vissza az üzleti élettől. Korábban négyszer nősült, aztán a múlt évben újra a házasságon törte a fejét, ez a frigy azonban nem sikerült. De nem adja fel, mert most, kilencvenkét évesen ismét eljegyzett egy hölgyet.
Vágólapra másolva!

Kilencvenkét éves korában ismét megnősülne Rupert Murdoch milliárdos médiamágnás – számolt be róla a The New York Times nyomán a Világgazdaság.

 Az üzletember eljegyezte 67 éves Elena Zsukovát, a nyugalmazott molekuláris biológust, akivel tavaly kezdett randevúzni.

A befolyásos milliárdos tavaly még egy másik nővel akarta összekötni az életét. Murdoch 2023-ban jelentette be, hogy feleségül veszi a nála 26 évvel fiatalabb Ann Lesley Smith-t, de két héttel később felmondta az eljegyzést, állítólag azért, mert kényelmetlenül érezte magát a nő evangéliumi vallási nézetei miatt. A sajtómágnás eddig négyszer nősült, az első három házasságából hat gyereke született. Korábban Patricia Booker ausztrál légiutas-kísérő, Anna Mann skót származású újságíró és Wendi Deng kínai születésű vállalkozó volt a felesége. 

Közel hetvenéves médiakarrierjét tavaly zárta le, visszavonult a  Fox Corporation és News Corporation irányításától. Murdoch a The News Corporation nevű cégén keresztül több száz kiadó tulajdonosa volt világszerte, köztük az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, érdekeltségébe tartozik a HarperCollins könyvkiadó, valamint a Sky News Australia és a Fox News televíziós csatorna is. A médiamogul és családja vagyonát a Forbes 2023-ban 17,3 milliárd dollárra (6,8 ezermilliárd forint) becsülte.