Egy stewardess óva int attól, hogy repülés közben orrot fújjunk

stewardess, repülőgép, utazás, stewardessrepülőgép, orrot fújó ember,
Blonde caucasian woman sneezing while flying by commercila airplane.
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Az Észak-Karolinában élő és stewardessként dolgozó Taryn Milhouse kijelentette, hogy tiszteletlenség utazás közben a repülőn orrot fújni, az állítás azonban hatalmas vitát gerjesztett.
Vágólapra másolva!

Akárcsak minden más munkahelyen, a stewardesseket is idegesíti néhány dolog feladataik elvégzése során. Ezek közé tartozik, hogy utálják, amikor az utasok vizet kérnek tőlük, vagy rájuk keresnek a közösségi médiumok platformjain. Ezen téma mentén egy másik utaskísérő bevallotta, hogy őt az dühíti fel, amikor az utasok a székeikben ülve orrot fújnak a levegőben. A kijelentés azonban hatalmas vitát váltott ki, mert bár tény, hogy a zaj a legtöbbünk számára valóban nem különösebben kellemes, de tenni sem lehet ellene. 

A 28 éves Taryn Milhouse a TikTok csatornáján, a @tarynonajourney oldalon osztotta meg gondolatait a követőivel ezzel kapcsolatban: 

"Nem tudom miért kell erről egyáltalán beszélnem, de nagyon irritáló hallani, amikor egy szűkebb zárt térben, mint amilyen a repülőgép fedélzete, egy taknyos ember orrot fúj. Ez tiszteletlenség a többi emberrel szemben" - magyarázta a videóban a lány. 

@tarynonajourney If I tell yall the stuff I see GROWN ADULTS do you wouldn’t believe me ! #aviationlife #aviation #flightattendantlife #dayinthelifeofaflightattendant ♬ original sound - Taryn

Az természetesen igaz, hogy aggasztó lehet szembesülni azzal, hogy a gépen valaki náthás, mert a többi utas attól tarthat, hogy maga is megbetegszik, de amellett, hogy az orrfújást más is kiválthatja, a legtöbbször nem tehetünk semmit ellene.

Szerencsére Taryn talált megoldást az orrfújásra szoruló utasok számára, amit meg is osztott a videójában: "Akinek mindenképpen orrot kell fújnia, ne zavarja ezzel a többieket, inkább menjen ki a mosdóba, és ott tegye ezt, majd mosson is kezet."

A stewardess ehhez még hozzátette, hogy kérése és tanácsa az orrpiszkálásra és a szellentésre is kiterjed. A videója kommentjeiben az emberek azon vitatkoztak, hogy vajon a szellentéssel kapcsolatos ajánlat megvalósítható-e. Egy hozzászóló igen dühösen vágott vissza: "Minden járaton maximum 12 percet tölthetünk a mosdóban. Mit javasol a maradék utazási időre az allergiások számára?"

stewardess, repülőgép, utazás, stewardessrepülőgép,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock

Néhányan azt tanácsolták a szénanáthában és egyéb allergiában szenvedőknek, hogy még a repülés előtt vegyenek be gyógyszert ezek ellen. Mások viszont erre azt válaszolták, hogy vannak, akiknek a szervezete nem tolerálja az allergia elleni gyógyszereket, így számukra ez nem opció. Voltak olyanok is, akik pedig azt írták a videó alá, hogy ők nem fognak több emberen és még az ételhordó kocsin is átmászni, csak egy pár másodperces orrfújás miatt.

Forrás: Daily Star