Drámai bejelentést tett az egyik legnagyobb csokigyártó

Lindt, csoki, csokoládé, nyúl, nyuszi, illusztráció,
Chocolate bunnies sweets for Easter holidays. Goods on the store shelf, supermarket showcase. April 14, 2022 Beltsy Moldova.
Fotó: Shutterstock/Gagarin Iurii
Vágólapra másolva!
Rossz hírt kaptak a csokiimádók, ami így húsvét közeledtével még fájóbb lehet: a nyersanyagok árának növekedése miatt a csokoládé is drágul idén. Erről először a Lindt csokigyár adott ki figyelmeztetést.
Vágólapra másolva!

Megrázó hírt közölt a Lindt csokigyár, ami főleg így húsvét közeledtével lehet fájó: a cég közölte, hogy tőlük független okok miatt nincs más választásuk, mint hogy idén és még jövőre is megemeljék a csokoládéik árát. Mint mondták, a csokikban lévő olyan kulcsfontosságú összetevők drágulása miatt, mint a kakaóbab, a tej és a cukor, a csokinyuszijaik ára is emelkedni fog - ahogy az összes többi ezeket az elemeket tartalmazó termékeiké is. 

Lindt, csoki, csokoládé, nyúl, nyuszi, illusztráció,
Lindt-féle csokinyuszik
Fotó: Shutterstock/AlexBuess / Shutterstock/AlexBuess

Gilles Rouviere, a több mint 70 márkát, köztük a Lindt-et is képviselő csokoládéipari szakszervezet főtitkára szerint a nehézségek külföldi problémákra vezethetők vissza. "A drágulás az elefántcsontparti és ghánai özönvízszerű esőzéseknek, valamint a jelentős szárazságnak köszönhető, ami jelentős károkat okoz a termésben" - magyarázta. 

A vad időjárási séma olyan helyeket súlyt a leginkább, ahol ezeket a fontos nyersanyagokat termesztik, ezért szöknek az egekbe ezeknek az árai. Az egyik országban a kakaó tonnánkénti ára 114 százalékkal emelkedett. 

Az árnövekedés nem csak az elkövetkező két húsvétot, hanem a karácsonyt is érinti, ami az idei év későbbi ünnepi csemegevadászatát is megnehezítheti.

A Lindt döntése az áremelésről egyébként közvetlenül azután született meg, hogy kiderült anyavállalata több mint 10 százalékkal növelte nyereségét az értékesítés területén. 

image

Januárban már bejelentették, hogy a Cadbury és a Mars is emelni fogja a kedvenc édességeik árát. Akkor azt mondták, hogy a Nestlé termékeinek az ára, köztük az Aero, a Kit Kat, a Toffee Crisp és a Lion Bar körülbelül 13 százalékkal fog nőni.

Forrás: Daily Star