Bukás lehet Adele müncheni koncertsorozatából

Vágólapra másolva!
Halomban állnak a jegyek Adele müncheni koncertjeire. A rajongók egy része gyorsan megvásárolta belépőjét az énekesnő valamelyik nyári fellépésére, de azóta mintha teljesen megszűnt volna az érdeklődés az előadások iránt. Ennek oka a jegyek ára mellett az is lehet, hogy az énekesnő nemrég lemondta amerikai fellépéseit is.
Vágólapra másolva!

Idén januárban jelentette be Adele, hogy nyolc évvel legutóbbi fellépése után visszatér az európai kontinensre. Nem koncertkörútra indul, hanem tíz alkalommal ad koncertet a németországi Münchenben augusztus folyamán. A fellépésre még egy külön arénát is felhúznak az énekesnő számára, amelyben egyszerre 60-80 ezer ember fér el. A tíz fellépésen összesen így akár 800 ezer ember is élőben nézheti meg a sokszoros Grammy-díjas énekesnő előadását.

Az európai koncerteknek azért is van jelentősége, mert például Taylor Swifttől eltérően, Adele nem vállalt világkörüli turnét. Helyette kizárólagos szerződést írt alá Las Vegasban, melynek keretében novembertől idén júniusig önálló esteket ad a szórakozás egyik amerikai fellegvárában.

Adele
Adele brit soulénekesnő egyik fellépésén
Fotó: Origo 

A müncheni koncertjeire nézve azonban többen rossz előjelként értékelik, hogy az énekesnő nemrég betegségre hivatkozva, orvosai utasításait követve, lemondta márciusi előadásait a több mint 4000 férőhelyes, híres las vegasi Ceasars Palace-ban. Közösségi oldalán azt ígérte rajongóinak, későbbi időpontokban megtartja előadásait, de bejelentése óta nem adott újabb hírt erről. Közlése alapján valószínűleg kiújult isiásza, ami megnehezíti számára a lábon állást.

Vélhetően az énekesnő eltűnése sem segíti, hogy müncheni koncertjeire jobban fogyjanak a jegyek, amik árait sokan túlzónak tartják. Többek emlékezetében még élhet az énekesnő vallomása arról is, hogy korábban alkoholizmussal küzdött. Az Independent gyűjtése szerint az olcsóbb árkategóriában lévő jegyeket szinte mind eladták, egyébként ezek is 180 eurótól kezdődtek. Ám a jobb helyekre több száz euróért kínált jegyekből még bőven van. S bár Adelének sok rajongója van Európában is, még ők is hezitálnak azon, hogy 

kifizessenek-e 1100 eurót (kb. 430 ezer forint) a VIP-csomagokért.

Ezekben a csomagokban a legjobb ülőhelyeket kínálják, valamint exkluzív, gyűjtői értékű koncertajándékokat a jegyek mellé, de úgy tűnik, ezek sem jelentenek elég vonzerőt.

Bár a kontinensre hosszú idő után tér vissza augusztusban az előadó, 2022-ben két este is fellépett Nagy-Britanniában, a londoni Hyde Parkban. Az Independent kritikusa akkor azt írta a koncertről, hogy képtelenség figyelmen kívül hagyni Adele elképesztő vokális adottságait, hangjának erejét.