Baj van a legendás farmermárkánál

Levi's Files For Initial Public Offering
A világ egyik legismertebb ruházati márkája a Levi Strauss - a vállalat most elbocsátásokat jelentett be
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
146 munkavállalójától válik meg San Francisco-i központjában a Levi Strauss & Co. A világ egyik legismertebb ruházati márkájánál arra utaltak, hogy a gyengébb vállalati eredmények miatt kellett meghozniuk ezt a döntést.
Vágólapra másolva!

Az ikonikus kék farmerjeiről ismert vállalat korábban már bejelentette, hogy dolgozóinak 10–15 százalékától válik meg világszerte 2024 első felében. A Levi Strauss nagyjából 20 ezer munkavállalót foglalkoztat globálisan.

A vállalat központjából elbocsátott 146 dolgozó bizonyosan csak az egyik állomása a leépítési hullámnak

 – írja a Fox Business.

A cég vezetője az elbocsátások szükségességét a vállalat tavalyi évben látott, ingadozó teljesítményével indokolta. Többet nem árult el arról, hogy mely részlegeket illetve mely régiókat érinthetik a leépítés további szakaszai a cégközpontot követően.

Ahogy az Origo akkor arról beszámolt, néhány éve még igen jó eredményeket mutatott fel a vállalat. Az egykor az aranyásók viselte farmerruházat gyártója még a tőzsdére is visszatért abban az évben. Nem sokkal később aztán már arról adtak ki előrejelzést, hogy értékesítésük csökkenhet, míg a koronavírus-járvány időszakában már egyértelműen az online értékesítés erősítése mellett foglaltak állást.