Amy Winehouse apja hatalmas összegre perli lánya egykori barátnőit

AmyWinehouse, énekesnő, koncert, utolsó koncert, , Amy Winehouse's Last Ever Performance, June 18, 2011
Amy Winehouse utolsó koncertjén 2011. június 8-án viselte az ikonikus bambuszmintás ruhát
Fotó: Getty/Srdjan Stevanovic
Vágólapra másolva!
Amy Winehouse korábbi közeli barátnőivel, Naomi Perryvel és Catriona Gourley-vel szemben pert indított a meghalt énekesnő apja, Mitch Winehouse, miután azok aukción az engedélye nélkül értékesítették lánya több személyes holmiját. Különösen fájó számára annak a ruhadarabnak az eladása, amelyet az énekesnő az utolsó koncertjén viselt.
Vágólapra másolva!

A 73 éves édesapa különösen sérelmezi annak a ruhának az eladását, amelyet Amy utolsó koncenrtjén viselt viselt, 2011. július 23-án bekövetkezett halála előtt. 

Az ikonikus ruhadarabért három évvel ezelőtt 192.000 fontot fizettek - az eredetileg becsült összeg 13-szorosát.

A két nő Amy egykori lakótársa volt Londonban, és az énekesnő belső köréhez tartoztak.  Még Mitch is elismerte szoros kapcsolatukat. Naomi és Catriona ragaszkodik ahhoz, hogy barátnőjük "megajándékozta” őket különféle tárgyakkal – beleértve a szóban forgó híres bambuszmintás ruhát is. 

A két barátnő egy évtizeden keresztül igyekezett ápolni Amy örökségét, aminek az elhunyt énekesnő személyes használati tárgyai is fontos részét képezték, hiszen azokat például kiállításokon is bemutatták. Azt mondják, Mitch mindebben együttműködött velük, ezért sem értik a férfi mostani lépését.

2021-ben úgy döntöttek, hogy megválnak gyűjteményük egyes elemeitől. Két aukción – 2021-ben és az idén – árverésre bocsátottak néhány ruhát, kézitáskát, ruhát, fehérneműt és sminket, valamint jegyzeteket és vázlatokat, amelyeket Amy adott nekik az együtt töltött évek során. Az eladott cikkek között volt egy szív alakú Moschino pénztárca, amelyet Amy a 2007-es Brit Awardson viselt, ezt 160.000 fontért, egy Dolce & Gabbana ruhát pedig, 20.000 fontért adtak el – és természetesen a bambuszmintás ruha is - írja a Daily Mail.

Amy apja azt állítja, hogy Naomi és Catriona 3,3 millió fontot keresett lánya 156 személyes tárgyának eladásából, bár a lányok szerint Mitch számai túlzóak. Most azonban ebből az összegből bírósági úton szeretne visszaszerezni 730.000 fontot az Amy Winehouse Alapítvány számára, amely a szenvedélybetegségekkel küzdő fiatalokat támogatja. A volt barátnők megfogadták, hogy harcolni fognak azért, amiről úgy gondolják, hogy az övék – egyúttal a közösségi finanszírozáshoz fordultak jogi költségeik fedezésére, miután az aukciókból befolyt összegeket az időközben felmerült költségeik már felemésztették. S bíznak abban, hogy megnyerik az ellenük indított pert.