Rettenetes patkányszörny támadt egy családra, átrágta magát a falon - kép

patkány csatorna
Vágólapra másolva!
Egy svédországi, stockholmi családot terrorizált egy elképesztő méretű patkány, amely bevette magát otthonuk konyhájába. A tíz éve történt eset akkor részben szenzációt, részben sokkhatást keltett szinte egész Svédországban, de a tudósok szerint a patkányok valóban óriásira nőhetnek, egyelőre nem kell tartani "Ratzillák" megjelenésétől.
Vágólapra másolva!

A farka nélkül 40 centiméter hosszú patkány tartott rettegésben egy négygyerekes svéd családot. A gigantikus méretű "Ratzilla" egy szellőzőcsövön keresztül jutott be a Korsas család konyhájába, miután átrágta magát egy fából készült, de egyébként kötőanyaggal megerősített falon.

Az állat befészkelte magát a mosogató alá, ahol felfalta az ételmaradékot a szemetesből.

A hatalmas patkánytól még a család macskája is félt, ugyanis nem volt hajlandó bemenni a konyhába, amíg az állat ott volt.

A túlméretezett csapdákkal nem sikerült elfogni, bár az egyikbe belesétált a patkány, de annyira erős volt, hogy a nyakára zárult csapdával együtt el tudott menekülni. Végül egy zugban megbújva fulladt meg.

A patkány nagyjából 1 kilogrammot nyomott. Az óriáspatkány elfogása és az arról készült képek kisebb szenzációt jelentettek a svéd, sőt, a nemzetközi sajtóban is.

Az óriási patkány a Korsas család által készített felvételen: Ratzilla a nyakára szorult csapdafedéllel együtt szaladt el, végül megfulladt Forrás: BBC / Korsas

Többen aggódtak akkor amiatt, hogy a stockholmi Ratzilla felbukkanása a kezdete lehet az óriáspatkányok korának a fejlett országokban.

Ezeken a helyeken ugyanis a szokottnál jóval nagyobbra kezdtek nőni ezek az állatok.

A Leicesteri Egyetem egyik tudósa azt mondta, hogy a patkányok akár a Ratzillánál is nagyobbra nőhetnek, de nem kell aggódni. A jelentős méretbeli ugrás csak egy nagyon hosszú folyamat eredménye lehet.

Eleve hatalmas méretűre növő patkányok egyébként szerte a világon élnek. Ahogy az Origo arról beszámolt, alig néhány éve fedeztek fel a Salamon-szigeteken egy olyan patkányfajt, melynek egyedei akár félméteresre is megnőnek, és fogaikkal képesek feltörni a kókuszdiót.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock