Öt év börtönt kaphat egy influenszer, mert megcsiklandozta egy szobor mellét

Hív a szülőföld szobor Oroszországban
Vágólapra másolva!
Alena Agafonova orosz influencer öt év börtönbüntetésre számíthat, miután megcsiklandozta a 2. világháború sztálingrádi csatájában elesettek emlékére állított szobor jobb mellét.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Alena Agafonova a 85 méter magas "Hív a szülőföld" nevű szobor alatt pózolt Volgogradban. A második világháború egyik legbrutálisabb csatájának, a sztálingrádi csata hőseinek állított emlékműegyüttes elkészültekor, 1967-ben a világ legmagasabb szobrának számított. 85 méterével ma is rekorder, hiszen a legmagasabb szobor Európában, és a legmagasabb női szobor a világon. 

A probléma abból adódott, hogy a lány feltöltött az Instagramra egy olyan fotót, amint éppen a szobor egyik mellét csikizi távolról. Emiatt pedig egy teljes évig Sri Lankán kellett bujkálnia. A múlt héten azonban visszatért szülőföldjére, Oroszországba, és szinte azonnal fel is került az országos körözési listára. 

image

Hiába kért nyilvánosan is bocsánatot a mellcsiklandozó felvétel miatt, Agafonova büntetőeljárás elé néz Volgográdban, és akár öt évre rács mögé kerülhet. A lányt máris két hónapra őrizetbe vették, amíg további vizsgálatokat folytatnak egy temetkezési hely állítólagos meggyalázása ügyében. 

Forrás: Daily Star