Országos változás jön a Lidlnél

Vágólapra másolva!
Valamennyi brit áruházában elektronikus árcímkékre vált a Lidl, így a boltok polcairól eltűnnek a papír alapú címkék. A vállalat elsősorban az éves károsanyag-kibocsátásának csökkentése miatt lépi meg a váltást.
Vágólapra másolva!

A Lidl korábban 35 angliai áruházában kísérleti jelleggel bevezette az elektronikus árcímkéket a polcokon. A brit áruházlánc tapasztalatai kedvezők voltak, a dolgozóknak kevesebb időbe telt az árak változtatása az ehhez biztosított kézi elektronikus eszközzel, mint korábban a papírcédulák cserélgetése. Ennek különösen a forgalmas időszakokban lehet nagy jelentősége.

A cégnél ezért úgy döntöttek, hogy 

az Egyesült Királyságban a teljes bolthálózaton lecserélik a papír árcímkéket elektronikus változatokra.

Ezzel számításaik szerint évente 206 tonna szén-dioxid-kibocsátást tudnak megtakarítani, hiszen kevesebb papírt és csomagológanyagot használnak.

image

Valamennyi brit boltban eletronikus polccímkéket vezet be a Lidl (illusztráció)

A Retail Gazette a vállalat tájékoztatása alapján arról ír, hogy az árcímkék cseréje "néhány hónap alatt" valósul meg a brit áruházakban.

A fenntarthatósági törekvések a vállalatcsoport egészében jelen vannak. Ahogy az Origo arról beszámolt, a magyarországi Lidl már 2022 óta megújuló forrásokból származó áramot használ a teljes hálózatában,