Megcsúszott a fedélzeten, ezért 1,3 millió dollárra perli a szingapúri légitársaságot

Szingapúri Légitársaság egyik A350-es repülőgépe
Szingapúri Légitársaság egyik A350-es repülőgépe
Vágólapra másolva!
A Singapore Airlines egy volt stewardessze 1,3 millió dollárra perli a légitársaságot, mondván, hogy a cég nem biztosít a beosztottjainak biztonságos munkakörnyezetet.
Vágólapra másolva!

A 36 éves Durairaj Santiran egykori stewardessz a szingapúri legfelsőbb bíróságon ezen a héten azt állította, hogy 2019-ben egy Airbus A350-es repülőgép San Franciscóból Szingapúrba tartó járatán a folyosón járkálva egy zsírfoltot vett észre a turistaosztály padlóján. Habár fertőtlenítőszerrel és papírtörlővel megpróbálta eltávolítani a foltot, de nem járt sikerrel, ahogy kollégái sem. 

A Szingapúri Légitársaság egyik repülőgépe
A Szingapúri Légitársaság egyik repülőgépe (illusztráció)
Fotó:  Wikipedia 

Két órával a leszállás előtt munkáját végezve megcsúszott ebben a zsírfoltban, és csúnyán beverte a fejét. A repülőgépből kerekesszékben kellett őt leszállítani. Az orvosok nyaki porckorongprolapsust diagnosztizáltak nála, ami Durairaj szerint végül megakadályozta abban, hogy továbbra is ezt a munkát végezhesse. 

Durairaj 1,3 millió dollár kártérítést követel a légitársaságtól, főként a jövőbeni jövedelemkiesés és az orvosi költségek fedezésére. 

A Singapore Airlines ügyvédei vitatták Durairaj állításait, mondván, hogy ilyen zsírfolt nem létezett, és az egykori stewaressz a repülőgép egy másik területén esett el, önhibájából. Durairaj perének tárgyalására a következő 10 napban kerül sor.

Forrás: Business Insider