Hírhedt gengszterek és tömeggyilkosok szelleme kísért a börtöncellákban

Alcatraz börtön
Az Alcatraz börtön Kaliforniában
Vágólapra másolva!
Több rab is határozottan állítja, hogy számtalanszor látta már a leghírhedtebb tömeggyilkosok szellemét azokban a börtöncellákban, ahol ültek. A Daily Star Al Capone Valentin-napi mészárlása 95. évfordulója alkalmából hátborzongató összeállítást tett közzé a legkísértetiesebb bűnesetekről.
Vágólapra másolva!

2024. február 14-én van a hírhedt Al Capone-féle Valentin-napi vérfürdő 95. évfordulója, ami az amerikai gengsztervilág egyik leghírhedtebb maffialeszámolása volt Chicagóban, 1929. február 14-én. Ez az esemény lett a szesztilalom és a chicagói alvilági harcok egyik jelképe.

Al Capone börtöncella
Al Capone börtöncellája, Forrás: Wikipedia

A hírhedt gengsztert 1934-ben az Alcatraz börtönbe vitték, ahonnan súlyos betegsége miatt 1939. novemberében kórházba került. Utolsó éveit a floridai villájában töltötte. Sokan azonban azt állítják, hogy a rettegett bűnöző nyughatatlan szelleme még mindig kísért a San Franciscó-i Alcatraz szigeten, ahol egykor a Szikla becenevű börtön működött. Egykor itt tartották fogva Géppuska Kellyt és Mickey Cohent is. Ez ma egy nagyon népszerű turistalátványosság, és az ide látogatók állítják, hogy hallják Capone bendzsójának dermesztő hangját a gonosztevő egykori cellájából. A volt rabtárs és gengszter "Machine Gun Kelly"szelleme állítólag szintén itt garázdálkodik, a gengszter Alvin "Creepy" Karpis pedig ma is aktív az egykori börtön konyhájában. 

image

A londoni ikertestvér gengszterpárost, Ronnie és Reggie Kray-t 1969-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre gyilkosság miatt. Ronnie 1995-ben, Reggie pedig 2000-ben halt meg. 2017-ben két asszony meglátogatta az ikrek celláját a somerseti Shepton Mallet börtönben, ahol egy kísérteties kezet láttak lebegni a fejük fölött, és ezen a kézen olyan gyűrű volt, amilyen Ronnie-nak is volt. A whitechapeli Blind Beggar pub egyik látogatója pedig azt állította, hogy Ronnie Kray szelleme figyelte őt a mosdóban.

Húsz éve, 2004. január 13-án történt, hogy a legalább 250 betegének meggyilkolásáért elítélt háziorvos, Harold Shipman felakasztotta magát cellájában a wakefieldi börtönben. Három évvel később arról érkeztek hírek, hogy a cella új lakója, Roy Whiting, aki 2000-ben meggyilkolta a nyolcéves Sarah Payne-t, arról panaszkodott, hogy retteg, és nem tud itt aludni, mert Shipman szelleme kísérti őt éjszakánként.

 

Forrás: Daily Star