Ha ilyen pecsétet kap, igazán különleges lehet a Valentin-napja

Colorado államban található Loveland városa, ahol Valentin-nap alkalmából újrabélyegzik a leveleket a város különleges postabélyegzőjével
Loveland városában a Sweetheart-program keretében fogadják a leveleket
Fotó: Sweetheart City hivatalos oldala
Vágólapra másolva!
Amerikában, Colorado államban található egy városka, aminek "Loveland" a neve. A "Szeretetvidék", illetve magyarul némileg találóbban "Szeretetváros" szokatlan, de egyúttal nagyon népszerű szolgáltatást kínál azoknak, akik kitartanak a hagyományos postai levelek mellett.
Vágólapra másolva!

Évente több tízezer ember küld a világ minden részéről Valentin-napra szóló üdvözlőlapot vagy hagyományos kézzel írott leveleket Loveland városába. A Denvertől nagyjából 80 kilométerre északra található település ugyanis különleges szolgáltatást kínál a postai küldeményekhez: a város egyedi, Loveland postabélyegzővel látják el azokat, és úgy küldik vissza a címzettekhez, vagy onnan tovább egy másik címre.

"Ezt a hagyományt már közel 80 éve ápoljuk, és tudomásunk szerint az ilyen típusú Valentin-napi szolgáltatásokból a miénk az országban a legnagyobb" –  nyilatkozta a Quartz-nak Mindy McCloughan, a város kereskedelmi kamarájának elnöke.

image

Rengeteg levélre kerül Loveland postabélyegzője Valentin-nap alkalmából /AP Photo/Thomas Peipert

Az elnök elmondta azt is: a szeretet fontosságát szeretnék ezzel is hangsúlyozni, melynek tudatosítására nagy szükség van egy olyan időszakban, melyben a világot sok nehézség állítja kihívás elé.

A különleges szolgáltatást elhivatott önkéntesekkel működtetik, akik Valentin-napi témájú ruházatot vesznek fel a napra, amikor a kifejezetten Valentin-nap apropóján beérkezett több ezer borítékot és üdvözlőlapot végigbélyegzik. 

image

Minden évben kapnak levelet az amerikai államokból, valamint átlagosan a világ mintegy 100 országából.

Korábban volt olyan év, amikor 300 ezer küldeményt kaptak, később ez a szám 100-125 ezerre mérséklődött, ahogy az emberek egyre inkább e-mailben és az online közösségi felületeiken küldték üdvözleteiket.

Valentin-napon a szeretet mellett a romantikus szerelem ünnepe is. Ahogy az Origo megírta, idén Sanghajban kell a pároknak a legmélyebben a zsebükbe nyúlni, ha meghitt vacsorát szeretnének maguknak február 14-én. Romantikus kikapcsolódásra viszont nem kell messzire utazni, a megújított hollókői vár kiváló célpont lehet.