Egy kanadai tanár a diákjai rajzait árulta az interneten

rajztanárlopott, lopott, rajztanár
A rajztanár lopott rajzai
Vágólapra másolva!
A montreáli Westwood Junior High School rajztanára olyan bögréket és más termékeket árult az interneten, amiken a diákjai rajzai szerepeltek. Mindezt úgy tette, hogy senkitől sem kért engedélyt. A tanár úgy bukott le, hogy a diákjai rákerestek a nevére az interneten. Ekkor ismerték fel a saját rajzaikat.
Vágólapra másolva!

Mario Perron úgy bukott le, hogy a diákok rákerestek a nevére az interneten, és legalább négy olyan weboldalt találtak, amelyeken saját rajzaikat ismerték fel eladásra szánt pólókon, bögréken és egyéb termékeken. 

A Washington Post beszámolója szerint a szülők összefogásának köszönhetően eljutott az iskolához a hivatalis irat, amiben bizonyítják, hogy Perron legalább 3.000 diákrajzot használt fel a weboldalán, ezzel pedig rengeteg törvényt megszegett. 

A hivatalos iratban az olvasható, hogy 260.000 dollárt (94 millió forintot) kérnek a szerzői jogokért és az érzelmi károkért, mivel a rajzokon feltüntették a diákok neveit is, akik így könnyedén beazonosíthatóvá váltak. 

image

A szülők véleménye szerint a rajzok felhasználása jelentős erkölcsi kárt okozhat, és a jövőben a gyerekek bántalmazására vagy zaklatására is felhasználhatóak lehetnek. Mindezek miatt a diákok szülei Perron azonnali felfüggesztését követelték, továbbá azt is, hogy minden rajzot távolítsanak el a honlapról. Sokak szerint a rajztanár direkt egy bizonyos motívum megrajzolására kérte a tanulókat, hogy így legyen mit eladnia.