Így néz ki most a Vissza a Jövőbe egykori bevásárlóközpontja - fotók

Puente, Hills, Mall, Los, Angeles,
Puente Hills Mall
Vágólapra másolva!
Az egykor népszerű kaliforniai Puente Hills Mall, amely az 1985-ös "Vissza a jövőbe" című ikonikus filmben szerepelt, az üresen kongó folyosóival és bezárt üzleteivel valódi szellemvárossá változott. 
Vágólapra másolva!

Az 1985-ös "Vissza a jövőbe" című filmből Twin Pines Mall néven ismert bevásárlóközpontot a vásárlók egyre ritkábban látogatják ma már, ami látszólag annak köszönhető, hogy a közelmúltban több népszerű franchise- és családi vállalkozás is bezárt itt.

A Puente Hills bevásárlóközpont Forrás: Shutterstock/Kit Leong

A helyiek szomorúan idézték fel, hogy a pláza milyen forgalmas volt évekkel korábban, a bezárások előtt. Mostanra túlsúlyba kerültek a véglegesen "bezárt" megjelölésű üzletek a még működőkkel szemben.

"Szomorú látni, hogy sok üzlet bezár" - mondta egy vásárló.

image

A legutóbbi ünnepi szezon volt a legfelkavaróbb látvány a ma még elvétve itt vásárlók számára. Amíg az ország más pontjain található plázák a karácsony előtti utolsó pár napban tömve voltak emberekkel, akik az utolsó pillanatra hagyták az ajándékok vagy az ünnepi menühöz szükséges alapanyagok beszerzését, addig a Puente Hills-be alig tévedtek be néhányan. A nemrég publikált döbbenetes felvételek egy nagyon ünnepélyes, de üres bevásárlóközpontot mutatnak, amely úgy tűnik, hogy nincs is nyitva a potenciális vásárlók előtt.

image

Az egyik vásárló, Esther Garibay szerint Puente Hillsben régen nagy volt a nyüzsgés. Visszaemlékezett a régi időkre, amikor gyerekek tömegei álltak sorba, hogy a Mikulás ölébe ülhessenek.

A bevásárlóközpont egyik alkalmazottja szerint az üzletmenet hihetetlenül lelassult az utóbbi időben, most karácsonykor pedig már csak 6 gyerek volt kíváncsi az idelátogató Mikulásra. Néhány vásárló szerint az online üzletek elszaporodásának is köszönhető a pláza bukása.

Egy korábbi Puente Hills-rajongó, akit a YouTube-on The Layman Collector néven emlegetnek, azt mondta, csalódottan értesült a bevásárlóközpont sorsáról. Felidézte, hogy gyerekkorában gyakran megfordult a pláza K-mart-jéban, aholmindig finom ételek várták a betérőket.

Az Origo írt egy olyan épületről is, ami habár bevásárlóközpontnak indult, de a drog és a szex fellegvára lett.

Az Origo bemutatott egy olyan brit plázát is, ami ma már szintén kong az ürességtől.

Forrás: Mirror